Jáhelník s jablky

Jáhly jsou velice zdravé hlavně na ledviny a slezinu. Nejdůležitější však je, abychom je správně spařili horkou vodou. Poté chutí připomínají rýži nebo kuskus. Špatně spařené jáhly jsou nahořklé a těžce stravitelné. :)

Marti

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g jáhel
  • 2 vejce
  • půl lžičky skořice
  • špetka soli
  • cca 2 jablka
  • 3 lžíce javorového sirupu (nebo i více)
  • oříšky (dle chuti)

Postup

1

Jáhly 3x spaříme horkou vodou a dáme vařit se špetkou soli.

2

Uvařené necháme vychladnout. Do vychladlých vmícháme žloutky, skořici, jablka a oříšky. Z bílků vyšleháme sníh, který přidáme nakonec.

3

Přemístíme do pekáčku a pečeme na 180 °C asi 25 minut.

Poznámka

Osvědčilo se mi do právě uvařených jáhel dát kousek másla a nechat jen tak rozpustit. Je to moc dobré!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křehká kořeněná růžičková kapusta pečená v troubě

Alsaský cibulový koláč

Cupcakes s ovocem a jogurtovým krémem

Tvarohovo vaječná pomazánka

Brokolicové placičky s quinou a mozzarellou

Makaróny se směsí z avokáda

Zdravé veganské batátové brownies

Zapečené těstoviny s brokolicí a tofu

Jednoduchá pečená dýně s cibulí, rozmarýnem a parmezánem

Video: Crème brûlée – cheesecake s malinami

Vločkové lívanečky

Letní salát s avokádem a malinovým dresinkem