fbpx

Jáhelník s jablky

Jáhly jsou velice zdravé hlavně na ledviny a slezinu. Nejdůležitější však je, abychom je správně spařili horkou vodou. Poté chutí připomínají rýži nebo kuskus. Špatně spařené jáhly jsou nahořklé a těžce stravitelné. :)

Jáhelník s jablky

Ingredience na 10 porcí

  • 150 g jáhel
  • 2 vejce
  • půl lžičky skořice
  • špetka soli
  • cca 2 jablka
  • 3 lžíce javorového sirupu (nebo i více)
  • oříšky (dle chuti)

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Jáhly 3x spaříme horkou vodou a dáme vařit se špetkou soli.

2

Uvařené necháme vychladnout. Do vychladlých vmícháme žloutky, skořici, jablka a oříšky. Z bílků vyšleháme sníh, který přidáme nakonec.

3

Přemístíme do pekáčku a pečeme na 180 °C asi 25 minut.

Poznámka

Osvědčilo se mi do právě uvařených jáhel dát kousek másla a nechat jen tak rozpustit. Je to moc dobré!

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře