Postup
Krok 1
Všechny suché ingredience prosijte do velké mísy.
Krok 2
V robotu rozšlehejte máslo s cukrem do pěny. Přidejte vanilku, žloutky a smetanu. Do směsí přisypte suché ingredience a nechte promíchat, dokud se vše dobře nespojí.
Krok 3
Z těsta tvarujte větší kuličky, z přibližně lžíce těsta každou. Kuličky též oválejte v troše krupicového cukru a skládejte na plech.
Krok 4
Lžící nebo odměrkou udělejte do středu kuliček důlky.
Krok 5
Sušenky pečte na 180 °C přibližně 10 minut. Poté je vyndejte z trouby a pokud se některým trochu nafoukl střed důlku, opět jej zatlačte zpět. Na ganache smíchejte med, smetanu a vanilkový lusk se semínky v rendlíku.
Krok 6
Přiveďte vše k varu, poté sundejte z plotny a nechte 20 minut odpočívat. Mezitím nahrubo nakrájejte čokoládu a vložte ji do mísy robotu. Smetanu opět přiveďte k probublávání, odstraňte lusk a vylijte směs do mísy s čokoládou. Nechte chvilku odpočívat a poté vše rozmíchejte dohladka.
Krok 7
Přidejte máslo a promíchejte čokoládovou ganache dohladka. Měla by být obdobné konzistence jako na obrázku.
Krok 8
Čokoládovou ganachí naplňte důlky sušenek a nechte úplně vychladnout. Ganache dobře ztuhne a se sušenkami lze libovolně manipulovat.