Křehký ořechový koláč

Je pravda, že po upečení jsem byla nadšená, při servírovaní také a při zapíchnutí dezertní vidličky jsem se zhrozila. Křehký koláč byl "tvrdý". Ne tvrdý, jako tvrdý. Jen není stavěný na dezertní vidličku. Ořechový řez vezměte do ruky, zakousněte se a pak už si to jen užívejte.

Dvě v troubě N&M

Autor

Přehrát video
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 110g  másla pokojové teploty + na vymazání formy
  • ½ hrnku vlašských ořechů
  • 1 hrnek hladké mouky
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ hrnku + 3 lžíce moučkového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu

Postup

1

Otevírací koláčovou formu o průměru 25 cm vymažte máslem. Opražené ořechy najemno umelte a v míse promíchejte s moukou a se solí. V robotu s hnětacími nástavci utřete máslo s cukrem a vanilkovým extraktem do světlé a nadýchané pěny. Postupně k ní zatřete moučnou směs, aby vzniklo stejnorodé těsto, ale nepřešlehejte ho.

2

Těsto přesuňte do připravené formy, položte na něj potravinovou fólii, přes kterou ho stejnoměrně vymačkejte do formy (nebude se lepit na prsty). Dejte do chladničky ztuhnout.

3

Troubu předehřejte na 150°C. Těsto prořízněte a propíchejte v pravidelných intervalech. Vložte do trouby a pečte, až bude těsto pevné a světle zlatohnědé, asi 40 - 45 minut. Po upečení přesuňte i s formou na mřížku, znovu těsto prořízněte a propíchejte. Nechte vychladnou a posypte moučkovým cukrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvové muffiny s jablky a ořechy

Bezlepková pizza margherita

Velikonoční beránek zdravější varianta

Avokádová pomazánka s restovanou červenou cibulí a sýrem feta do 15 minut

Bezlepkový quiche

Bezlepkový koláč s meruňkami a kakaem

Rajská omáčka s houskovým knedlíkem

Zapečené brambory s tvarůžky

Tataráček z červené čočky

Přepuštěné máslo – ghí

Špaldová galetka s třešněmi a karobem (galette)

Dušené hovězí na mrkvi a tymiánu