Celozrnné těstoviny s cherry rajčátky

I celozrnné špagety jsou vynikající, zvlášť když je smícháme s omáčkou z čerstvých cherry rajčat a posypeme je nastrouhaným parmezánem.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • hrst cherry rajčátek
  • pár lístků bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 1/3 malé cibule
  • sůl, pepř, extra panenský olivový olej (2 lžíce)
  • 100 g celozrnných těstovin (značka např. Barilla)

Postup

1

Na olivovém oleji osmahněte rozmáčknutý česnek a cibuli nakrájenou nadrobno. Jakmile lehce zhnědnou, přidejte na rajčata nakrájená na čtvrtiny. Osolte a opepřete. Nechte omáčku pomalu bublat na mírném ohni. Mezitím si dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Pokud vám začne omáčka vysychat, tak do ní čas od času přidejte trochu vody z těstovin a promíchejte.

2

Hotové těstoviny al dente sceďte a promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané tvrdým italským sýrem např. Grana Padano, Gran Moravia atd.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špaldové taštičky s mletým masem, houbami a tofu

Losos v papilotu s tymiánovým kuskusem a rajčátky

Penne s cuketou a pancettou

Polévka z červené čočky

Krémová polévka z kořenové zeleniny a tymiánu

Lahodná polévka z pečené mrkve

Cheesecake s čokoládovou polevou pro milovníky karamelu

Špagety se špenátovou omáčkou

Jablečný dort se smetanovým krémem

Špagety s avokádovým pestem s petrželkou

Risotto alla parmigiana

Kuskus s grilovanou cuketou a mrkví