Jáhelník s jablky

Sallynka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g jáhel
  • 6 jablek
  • javorový sirup
  • hrst rozinek
  • skořice
  • špetka soli

Postup

1

jáhly několikrát spaříme vařící vodou,aby se z nich odstranila hořkost!!! přidáme špetku soli a za občasného míchání na středním plameni uvaříme velmi hustou kaši. Hotovou kaši dosladíme podle chuti sirupem (cukrem). Kaši necháme vychladnout.
Předehřejeme troubu na 180°C.

2

Jablka oloupeme, nastrouháme( šťávu z jablek vymačkáme) a smícháme se skořicí a hrozinkami.

3

Do vymazané dortové formy - průměr 24 cm rozprostřeme po celém dně menší polovinu kaše. Na vrstvu kaše rozetřeme poloviční vrstvu jablečné směsi. Nakonec navrstvíme opět jahelnou kaši.

4

Dáme péct na cca 40 minut. Ke konci pečení na chvíli zapneme gril, povrch jáhelníku krásně zezlátne.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Raw rajčatová omáčka z řepy servírovaná s cuketovými špagetami

Malinové pokušení ( drink )

Čokoládové muffiny

Zdravé dýňové rizoto

Vepřová panenka s čokoládovo-pomerančovou omáčkou

Vepřová kýta s paprikou a koprem

Narozeninový tiramisu dort pro děti

Domácí marmeláda s jablky, muškátovou dýní a špetkou skořice

Dort s ricottovou náplní, ovocným přelivem a bez mouky

Luxusní sýrové košíčky se šunkovou pěnou

Hovězí na máslové dýni, batátech a bylinkách

Citronový koláč neboli lemon tart