Jáhelník s jablky

Jáhelník s jablky

Ingredience na 8 porcí

  • 500 g jáhel
  • 6 jablek
  • javorový sirup
  • hrst rozinek
  • skořice
  • špetka soli

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

jáhly několikrát spaříme vařící vodou,aby se z nich odstranila hořkost!!! přidáme špetku soli a za občasného míchání na středním plameni uvaříme velmi hustou kaši. Hotovou kaši dosladíme podle chuti sirupem (cukrem). Kaši necháme vychladnout.
Předehřejeme troubu na 180°C.

2

Jablka oloupeme, nastrouháme( šťávu z jablek vymačkáme) a smícháme se skořicí a hrozinkami.

3

Do vymazané dortové formy - průměr 24 cm rozprostřeme po celém dně menší polovinu kaše. Na vrstvu kaše rozetřeme poloviční vrstvu jablečné směsi. Nakonec navrstvíme opět jahelnou kaši.

4

Dáme péct na cca 40 minut. Ke konci pečení na chvíli zapneme gril, povrch jáhelníku krásně zezlátne.

Mohlo by vás zajímat: Dezerty a dorty, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře