Vláčný jahelník se švestkami

Obměna rýžového nákypu, která stojí za to :) Velké plus navíc, že je samozřejmě bezlepkový.

Veronika Grombířová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g jáhel
  • 4 vejce, bílky a žloutky zvlášť
  • 3 PL cukru
  • 3 lžičky mleté skořice
  • 400 g kompotovaných švestek

Postup

1

Jahly nasypte do cedníku a spařte vroucí vodou, aby nebyly hořké. V hrnci přiveďte k varu ¾ litru vody, osolte špetkou soli, přisypte spařené jáhly a vařte 20 minut, aby z nich byla hustá kaše. Nechte ji 1/2 hodiny chladnout.

2

Žloutky, polovinu cukru a skořici vmíchejte do jáhelné kaše. Z bílků ušlehejte sníh, zašlehejte do něj zbývající cukr a ještě aspoň 2 minuty šlehejte dohusta. Sněhovou pěnu jemně vmíchejte do jáhlove hmoty.

3

Pekáč vymažte máslem, rozetřete do něj polovinu těsta, poklaďte kompotovanými švestkami a překryjte druhou polovinou těsta. Pečte hodinu v troubě vyhřáté na 160 °C.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Raw makový závin

Jednoduchý čokoládový dort s oříškovým krémem

Domácí müsli tyčinky s chia semínky, bez éček a zbytečného cukru

Domácí Ferrero Rocher bez rafinovaného cukru

Rychlý závin plněný čokoládou a vlašskými ořechy

Recept na batátovou pizzu bez mouky

Polévka z červeného zelí a fazolí

Video: Pečené batátové hranolky s parmezánem a petrželkou

Losos s květákovou kaší

Tvarohové lievance

Čokoládový krém s ovocem

Špenátové wafle s vejcem