Vláčný jahelník se švestkami

Obměna rýžového nákypu, která stojí za to :) Velké plus navíc, že je samozřejmě bezlepkový.

Veronika Grombířová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g jáhel
  • 4 vejce, bílky a žloutky zvlášť
  • 3 PL cukru
  • 3 lžičky mleté skořice
  • 400 g kompotovaných švestek

Postup

1

Jahly nasypte do cedníku a spařte vroucí vodou, aby nebyly hořké. V hrnci přiveďte k varu ¾ litru vody, osolte špetkou soli, přisypte spařené jáhly a vařte 20 minut, aby z nich byla hustá kaše. Nechte ji 1/2 hodiny chladnout.

2

Žloutky, polovinu cukru a skořici vmíchejte do jáhelné kaše. Z bílků ušlehejte sníh, zašlehejte do něj zbývající cukr a ještě aspoň 2 minuty šlehejte dohusta. Sněhovou pěnu jemně vmíchejte do jáhlove hmoty.

3

Pekáč vymažte máslem, rozetřete do něj polovinu těsta, poklaďte kompotovanými švestkami a překryjte druhou polovinou těsta. Pečte hodinu v troubě vyhřáté na 160 °C.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládový dort s tvarohovým krémem

Pudinková buchta se zakysanou smetanou

Mandlovo-hruškový štrůdl s levandulí

Sójové “výpečky“

Vláčné jablečné kousky se skořicí

Calzone di bietole

Banica – bulharský slaný koláč

Video: Nadýchané pusinky plněné kokosovým krémem

Video: Zapečený Hasselback steak plněný houbovou směsí a parmezánem

Pečené cuketové kuličky s česnekem a rajčatovou omáčkou

Domácí vegan müsli

Třešňový koláč s tvarohem