Jáhelník s uzeným tofu a kysaným zelím

Jáhelník s uzeným tofu a kysaným zelím

Ingredience na 4 porce

  • 250 g jáhel
  • 400 g kysaného zelí
  • 3 vejce
  • 2 uzené tofu
  • 2 cibule

koření

  • sůl, mletý kmín, bobkový list, sušená bazalka
  • olej

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Jáhly důkladně propláchneme a 2x spaříme vařící vodou (nebudou pak nahořklé). Zalejeme vodou v poměru 1 : 2 (jáhly : voda). Poté přisypeme veškeré koření a vaříme do měkka. Po uvaření vyndáme bobkový list.

2

Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji do zlatava s najemno pokrájeným tofu. Zelí slijeme a pokrájíme na menší kousky. Vše sesypeme do jedné mísy a přidáme žloutky. Vyšleháme sníh z bílků a jako poslední ho přidáme do mísy a zamícháme.
Přendáme do vymazaného pekáčku nebo použijeme pečicí papír. Pečeme v troubě asi 35 minut při teplotě kolem 200 °C.

Jáhelník s uzeným tofu a kysaným zelím

Mohlo by vás zajímat: Bezlepkové, Hlavní jídla, Pro začátečníky, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře