Grilovaná dýně s šalvějí a česnekem

Ani doma nevěřili, že může být tak dobrá... Můžete ji podávat nejen jako přílohu, ale klidně i jako hlavní chod.

Kitchen book

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1/2 dýně hokaido
  • 5 stroužků česneku
  • 3 snítky šalvěje
  • sůl
  • olivový olej

Postup

1

Dýni zbavíme semínek i měkkého vnitřku a nakrájíme i se slupkou na 2 cm široké měsíčky.

2

Vše vložíme do vhodného pekáče, osolíme promícháme s olivovým olejem a pečeme i s česnekem (ve slupce) a šalvějí na 180 °C, 20 minut.

3

Po vyjmutí z trouby ihned podáváme. Nejenže je tento recept vhodný pro vegany i vegetariány, ale věřte, že bude chutnat i všem masožroutům jako jsem já.

Poznámka

*Doporučuji dýni doplnit o dip ze zakysané smetany, kterou jsem ochutila jen solí, pepřem a čerstvou citronovou šťávou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Popraskané dýňové sušenky

Mexická fazolová polévka s kukuřicí a tortillou

Řecké pasticcio

Video: 4 rychlé předkrmy jen ze 3 ingrediencí

Indický dhál

Video: Zdravá bylinková pizza se sýrem feta, vejci a kadeřávkem na brokolicovém těstě

Domácí slané rohlíky plněné šunkou, sýrem a česnekem

„Skotská vejce“ – vejce pečená v masové směsi s hořčicí a petrželí

Vepřová kýta s paprikou a koprem

Květákovo-fazolové placičky

Cuketová nádivka

Video: Marinované kuřecí maso z jedné pánve