fbpx

Grilovaná dýně s šalvějí a česnekem

Ani doma nevěřili, že může být tak dobrá... Můžete ji podávat nejen jako přílohu, ale klidně i jako hlavní chod.

Grilovaná dýně s šalvějí a česnekem

Ingredience na 2 porce

  • 1/2 dýně hokaido
  • 5 stroužků česneku
  • 3 snítky šalvěje
  • sůl
  • olivový olej

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Dýni zbavíme semínek i měkkého vnitřku a nakrájíme i se slupkou na 2 cm široké měsíčky.

2

Vše vložíme do vhodného pekáče, osolíme promícháme s olivovým olejem a pečeme i s česnekem (ve slupce) a šalvějí na 180 °C, 20 minut.

3

Po vyjmutí z trouby ihned podáváme. Nejenže je tento recept vhodný pro vegany i vegetariány, ale věřte, že bude chutnat i všem masožroutům jako jsem já.

Poznámka

*Doporučuji dýni doplnit o dip ze zakysané smetany, kterou jsem ochutila jen solí, pepřem a čerstvou citronovou šťávou.

Mohlo by vás zajímat:
Dýně

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře