“kuskus“ z květáku se zeleninou

Původně jsem chtěla vyzkoušet květákovou "rýži". Ale po pár vteřinách v sekáčku byla drť tak jemná, že jsem změnila plány a k obědu byl květákový "kuskus".

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na kuskus:

  • 300 g květáku
  • 10 g přepuštěného másla
  • půl lžičky kurkumy
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • čtvrt hrnku vody

Na zeleninovou směs:

  • půl červené papriky
  • plátek máslové dýně
  • 1 cibule
  • 100 g cukety
  • 20 g přepuštěného másla
  • 10 g sušených hub shitake (nebo odpovídající množství čerstvých)

Postup

1

Květák nakrájíme na menší kousky a v sekáčku s s-noži rozsekáme do konzistence kuskusu.

2

Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme květák a kurkumu. Počkáme, až se kurkuma rozpustí, prolisujeme do pánve česnek a přilijeme čtvrt hrnku vody. Osolíme a nezakryté necháme na mírném plameni. Za občasného promíchání počkáme, až se vody vyvaří a směs bude sypká. To trvá tak 3 - 5 minut.

3

Předem namočené sušené houby dáme do kastrůlku na 5 minut povařit.

4

Mezitím si na pánvi na přepuštěném másle osmažíme cibuli - postupně k ní přidáváme houby, dýni, cuketu a nakonec papriku. Počkáme, až je všechna zelenina hotová jen tak do křupava a podáváme s květákovým kuskusem.

Poznámka

Zeleninu můžete samozřejmě použít jakoukoliv, já jsem zrovna měla doma tyhle zbytky :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečený dort s vanilkovým krémem, banány a arašídovým máslem

Originální bábovka

Nepečený banánovo tvarohový dezert

Americká klasika – snadné domácí Corn Dogy

Video: Bagetové lodičky plněné rozteklým sýrem, křupavou slaninou a krémovými vajíčky

Zapečené kuřecí maso s brokolicí

Bramboráky trochu jinak

Domácí ravioli plněné ricottou a špenátem

Cantucci s čokoládou a pomerančovou esencí

Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka – Pho Ga

Rolka z prosciutta a ricotty

Likér z ledových kaštanů