Sladké hříbečky z bílkového sněhu
Neznáme snad nikoho, kdo by nemiloval sněhobílé sladké pusinky. S bílkem se toho dá ale vytvořit mnohem více. Stejně chutné, ale tentokrát “hříbečky”. 🙂

Ingredience
- 60 g bílků pokojové teploty
- 1/4 lžičky vinného kamene (volitelné)
- 100 g krupicového cukru
Postup
Dva plech vyložte pečícím papírem.
Nachystejte si dva cukrářské sáčky, které budete plnit bílkovým sněhem.
Předehřejte troubu na 100 °C.
V míse vyšlehejte bílky do jemné pěny. Přidejte vinný kámen a šlehejte do měkčích špiček. Postupně začněte přidávat cukr a vyšlehejte bílky do lesklé a pevné konzistence.
Přibližně 1/4 množství bílku dejte do jednoho ze sáčků, zbytek dejte do druhého.
Kloboučky vytvoříte tak, že budete držet sáček blízko plechu a rovnoměrným tlakem nastříkáte malý klobouček. Vršek urovnejte navlhčeným prstem.
Stonkům udělejte nejdřív malou základnu a poté je “vystavějte” pomocí bílku do výšky.
Pečte přibližně hodinu. Do kloboučků udělejte zespodu malý otvor, kam nastříkejte trochu bílku z menšího sáčku a přilepte nožičku hříbku.
Dejte již kompletní houbičky na pečící plech a vložte na další půlhodinu do trouby. Poté vyndejte a lehce poprašte kloboučky kakaem.
Mohlo by vás zajímat:
cukroví inspirace originální recepty pečení rychlé recepty sladké recepty snadné recepty tipy a nápady vánoce
Zdroj: joyofbaking.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře