Sladké hříbečky z bílkového sněhu

Neznáme snad nikoho, kdo by nemiloval sněhobílé sladké pusinky. S bílkem se toho dá ale vytvořit mnohem více. Stejně chutné, ale tentokrát “hříbečky”. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 60 g bílků pokojové teploty
  • 1/4 lžičky vinného kamene (volitelné)
  • 100 g krupicového cukru

Postup

1
Dva plech vyložte pečícím papírem.
2
Nachystejte si dva cukrářské sáčky, které budete plnit bílkovým sněhem.
3
Předehřejte troubu na 100 °C.
4
V míse vyšlehejte bílky do jemné pěny. Přidejte vinný kámen a šlehejte do měkčích špiček. Postupně začněte přidávat cukr a vyšlehejte bílky do lesklé a pevné konzistence.
5
Přibližně 1/4 množství bílku dejte do jednoho ze sáčků, zbytek dejte do druhého.
6
Kloboučky vytvoříte tak, že budete držet sáček blízko plechu a rovnoměrným tlakem nastříkáte malý klobouček. Vršek urovnejte navlhčeným prstem.
7
Stonkům udělejte nejdřív malou základnu a poté je “vystavějte” pomocí bílku do výšky.
8
Pečte přibližně hodinu. Do kloboučků udělejte zespodu malý otvor, kam nastříkejte trochu bílku z menšího sáčku a přilepte nožičku hříbku.
9
Dejte již kompletní houbičky na pečící plech a vložte na další půlhodinu do trouby. Poté vyndejte a lehce poprašte kloboučky kakaem.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sýrové sušenky

Domácí bulky na burgry

Křehké máslové sušenky s čokoládovou náplní

Sekaná s pivní marinádou

Tofu v pikantní medové marinádě

Fazolový guláš s kukuřičnými placičkami

Domácí citronový likér

Pečené cuketové podkovy

Krásný dort ve tvaru růže – video-návod

8 receptů na dokonalé marinády na maso

Americké lívance

Celozrnné mufiny s rybízem a semínky