fbpx

Sladké hříbečky z bílkového sněhu

Neznáme snad nikoho, kdo by nemiloval sněhobílé sladké pusinky. S bílkem se toho dá ale vytvořit mnohem více. Stejně chutné, ale tentokrát “hříbečky”. 🙂

Recept na sladké bílkové houbičky

Ingredience

  • 60 g bílků pokojové teploty
  • 1/4 lžičky vinného kamene (volitelné)
  • 100 g krupicového cukru

Postup

1

Dva plech vyložte pečícím papírem.

2

Nachystejte si dva cukrářské sáčky, které budete plnit bílkovým sněhem.

3

Předehřejte troubu na 100 °C.

4

V míse vyšlehejte bílky do jemné pěny. Přidejte vinný kámen a šlehejte do měkčích špiček. Postupně začněte přidávat cukr a vyšlehejte bílky do lesklé a pevné konzistence.

5

Přibližně 1/4 množství bílku dejte do jednoho ze sáčků, zbytek dejte do druhého.

6

Kloboučky vytvoříte tak, že budete držet sáček blízko plechu a rovnoměrným tlakem nastříkáte malý klobouček. Vršek urovnejte navlhčeným prstem.

7

Stonkům udělejte nejdřív malou základnu a poté je “vystavějte” pomocí bílku do výšky.

8

Pečte přibližně hodinu. Do kloboučků udělejte zespodu malý otvor, kam nastříkejte trochu bílku z menšího sáčku a přilepte nožičku hříbku.

9

Dejte již kompletní houbičky na pečící plech a vložte na další půlhodinu do trouby. Poté vyndejte a lehce poprašte kloboučky kakaem.

Mohlo by vás zajímat:
cukroví inspirace originální recepty pečení rychlé recepty sladké recepty snadné recepty tipy a nápady vánoce

Zdroj: joyofbaking.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře