Borůvkový&kešu krém

Když potřebuji rychlou snídani, svačinu či oběd na cestu, není nad to namixovat ovoce a ořechy do sklenice, zašroubovat a jít. Mám tak jistotu, že má po ruce něco zdravého, co mi rychle dodá energii. A ještě k tomu pohladí mé chuťové buňky.

Histaminová Kašulka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Světlá vrstva

  • hrst kešu ořechů (předem namočených)
  • 1/2 banánu
  • 2 lžíce loupaného konopného semínka
  • 1/2 lžičky semínek bazalky (lze nahradit chia)
  • 1/2 lžičky prášku kořene maca (lze vynechat)
  • 1/2 lžičky sušeného indického ženšenu (lze vynechat)

Borůvková vrstva

  • 1/2 banánu
  • hrnek mražených borůvek

Extra

  • 2 lžíce domácího mandlového másla
  • ovoce a semínka na ozdobení

Postup

1

Kešu ořechy předem na několik hodin (na noc) namočíme. Vodu slijeme, kešu omyjeme a dáme do mixéru. Rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi na světlou vrstvu, vodu přidáváme postupně pro dosažení krémové konzistence. Odložíme stranou.

2

Rozmixujeme ingredience na borůvkovou vrstvu.

3

Do sklenice nebo misky postupně vrstvíme světlou a borůvkovou vrstvu, můžeme proložit mandlovým máslem nebo třeba čerstvým ovocem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Extra-semínkový chléb

Celozrnné sušenky s chilli

Rychlý kakaový dort s pořádnou vrstvou pudinkového krému

Paleo pštrosí vejce

Cuketovo-cizrnové placičky

Kokosové mléko za pár korun

Kuře na citrusech

Domácí fitness kapustové chipsy s olivovým olejem a solí

Pravá domácí pizza

Tapas – španělské jednohubky

Netradiční celerové hranolky

Slaný koláč s kuřecím masem, šunkou a sýrem