Borůvkový&kešu krém

Když potřebuji rychlou snídani, svačinu či oběd na cestu, není nad to namixovat ovoce a ořechy do sklenice, zašroubovat a jít. Mám tak jistotu, že má po ruce něco zdravého, co mi rychle dodá energii. A ještě k tomu pohladí mé chuťové buňky.

Histaminová Kašulka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Světlá vrstva

  • hrst kešu ořechů (předem namočených)
  • 1/2 banánu
  • 2 lžíce loupaného konopného semínka
  • 1/2 lžičky semínek bazalky (lze nahradit chia)
  • 1/2 lžičky prášku kořene maca (lze vynechat)
  • 1/2 lžičky sušeného indického ženšenu (lze vynechat)

Borůvková vrstva

  • 1/2 banánu
  • hrnek mražených borůvek

Extra

  • 2 lžíce domácího mandlového másla
  • ovoce a semínka na ozdobení

Postup

1

Kešu ořechy předem na několik hodin (na noc) namočíme. Vodu slijeme, kešu omyjeme a dáme do mixéru. Rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi na světlou vrstvu, vodu přidáváme postupně pro dosažení krémové konzistence. Odložíme stranou.

2

Rozmixujeme ingredience na borůvkovou vrstvu.

3

Do sklenice nebo misky postupně vrstvíme světlou a borůvkovou vrstvu, můžeme proložit mandlovým máslem nebo třeba čerstvým ovocem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemná cizrnová pomazánka s avokádem

Zmrzlina z melounu cantalupe s mátou

Hurmašice – sladké bochánky plněné mletými ořechy s citrónovou polevou

Nejlepší kari hummus

Cuketové bramboráky

Vajíčkové muffiny

Originální dip se slaninou, čedarem a brokolicí

Banánovo-ořechové dortíky (bez lepku a laktózy)

Pečené baby karotky s česnekem a parmazánem za 30 minut

Fitness skořicový mugcake za 5 minut

Řepná pomazánka

Domácí pomerančová marmeláda ze 3 surovin