Jemná kakaová kolečka s hutnou čokoládovou náplní
Tomuto cukroví se tradičně říká išlské a má mnoho podob. Dnešní recept vyniká svou náplní, kterou tvoří kombinace vysokoprocentní smetany a kvalitní hořké čokolády. Této chuti se nic nevyrovná.

Ingredience
Těsto
- 200 g másla
- 315 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 4 lžíce kakaa
Krém
- 500 ml 40% smetany
- 200 g hořké čokolády, nakrájené na kousky
- 1 lžíce oleje
Postup
Vyšlehjete máslo s cukrem do pěny, přidejte žloutky a mouku s kakaem. Vše zamíchejte v hladké těsto. Zabalte jej do potravinové folie a dejte aspoň na hodinu do lednice.
Těsto vyválejte na pomoučené ploše a vykrájejte kolečka, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
Vyhřejte troubu na 180 °C a pečte přibližně 10 až 15 minut. Nechte úplně vychladnout.
Mezitím v rendlíku ohřejte smetanu (nesmí vařit) a zalijte jí 150 g čokolády v horkuvzdorné míse. Promíchejte dohladka a nechte vychladnout na krémovou konzistenci.
Zbytek čokolády rozpustěte se lžící oleje a namočte do ní polovinu množství koleček.
Vychladlým krémem plňte kolečka a přiklopte druhým s čokoládovou polevou. Skladujte v chladu.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda cukroví sladké recepty snadné recepty vánoční recepty
Zdroj: www.coolinarika.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře