Jednoduchá hrachová polévka

Tahle polévka vychází z klasické hrachové, ale na rozdíl od ní není zahušťována jíškou, samotný hrách svou práci odvede skvěle. Navíc je zdravá a výborně zasytí - například s pohankovými vaflemi vytvoří jednoduchou večeři.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g zeleného loupaného hrachu
  • 3 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl

Postup

1

Hrách si den předem namočíme. Druhý den propláchneme a v čisté vodě vaříme 20 minut.

2

Zatím, co se vaří hrách, nakrájíme cibuli na čtvrtkolečka a necháme jí zezlátnout na oleji. Jakmile je zlatá, zalijeme jí osolenou vodou - jen tak, aby byla cibule potopená - a vaříme 15 minut.

3

Když je hrách uvařený, rozmixujeme ho i s vodou, ve které se vařil, na jemno.

4

Rozmixovaný hrách přidáme k podušené cibuli, zředíme podle potřeby vodou a vše přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, vypneme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a případně dosolíme a máme hotovo.

Poznámka

Stejně jako tuhle hrachovou polévku, můžeme připravit další z jakýchkoliv luštěnin – čočkovou, fazolovou….rozdíl je jen v délce vaření luštenin, postup je vždy stejný.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapékaný pastiňák s česnekem a sýrem Gruyere

Hrníčkový koláč ze špaldové mouky

Video: Jahodová sangria s šumivým vínem, rumem a kiwi

Čočka po indicku

Květákové placičky pečené v troubě

Jemné řezy s ovesnými vločkami, bílou čokoládou a brusinkami

Recept na domácí rajský protlak

3 snadné recepty jak uchovat rajčata ze zahrady

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka – Pho Ga

Ovocný salát s krémovým sýrem a šlehačkou

Vláčný banánovo čokoládový dort + Video návod