Troubu si nejdříve rozehřejeme na 190 °C. Pokud máme zmrazené fazolky, tak prolijeme vařící vodou (pokud čerstvé není třeba), odkrájíme konce a špičky a poté takto nachystané fazolky smícháme s utřeným česnek a olivovým olejem. Trochu osolíme a opepříme.
Fazolky rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do rozehřáté trouby na 10 minut na 190 °C.
Poté dáme fazolky do hrnce a zalijeme je vývarem a rýžovou smetanou. Pár si jich dáme sranou. Ty pak nakrájíme na větší kousky a ozdobíme s nimi polévku. Vše společně rozmixujeme tyčovým mixérem.
Ještě přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Dle potřeby dosolíme a dopepříme. Na závěr ozdobíme nakrájenými kousky fazolek a podáváme například s opečeným toastem (u nás děti milují tyto smajlíky) nebo celozrnným pečivem.