Linecké medaile ze špaldové mouky pečené s povidly

Nemám moc radost, když mé děti dostávají v různých soutěžích za odměnu sladkosti plné bůhvíčeho. A tak jsem se rozhodla, že těm zdravějším výhrám trošku pomůžu. Zítra jdeme běhat a na pořadí zde nazáleží, tudíž medaile s jedničkou pouze symbolizují, že mé děti jsou pro mě vítězi. A protože máme také výročí s manželem, jedna medaile bude i pro něj.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 70 g hladké mouky
  • 40 g špaldové celozrnné mouky
  • 1/2 žloutku
  • 35 g cukru moučka
  • 70 g změklého másla
  • citronová šťáva fresh
  • citronová kůra

Náplň:

  • 3 lžičky švestkových povidel
  • 5 lžiček mletého perníku

Postup

1

Z uvedených surovin zpracujeme těsto. Je-li lepivé, přisypeme trošku mouky, naopak přidáme máslo. Mouku doporučuji prosít, aby byla nadýchanější. Těsto necháme chvíli v ledničce odpočinout. Poté rozválíme na plát silný cca 0,3-0,5 mm a vykrojíme 6 větších koleček. Do tří z nich vykrojíme požadovaný tvar - já použila 1 a srdíčko.

2

V misce si smícháme povidla s perníkem. Perník přidávejte podle hustoty povidel, neměla by být příliš řídká, aby během pečení nevytekla. Na plná kolečka naneseme lžičku povidlové hmoty a rozprostřeme tak, aby byl "podmazán" celý vykrojený tvar z druhého kolečka.

3

Na pomazaná kolečka přiklopíme vykrojená kolečka, kraje dobře přitisknemek sobě a nad vykrojený znak vykrojíme ještě dírku.

4

Takto připravené medaile opatrně přesuneme na plech s pečicím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 165 stupňů asi 15-20 minut (dle vaší trouby).

5

Po vytažení z trouby sundáme z plechu a necháme vychladnout. Pak už jen provlečeme mašličku a máme hototvo.

Poznámka

Já potřebovala 3 medaile, takže mi nějaké těsto ještě zbylo. To jsem samozřejmě nevyhodila, ale upekla z něj linecké sušenky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé noky se sýrem, šunkou a hráškem do půl hodiny

Jáhelník s jablky

Řecké pasticcio

Salát s tuňákem, zelenými fazolkami a vejcem

FAST FOOD zdravě: Kuřecí nugety + Výživové hodnoty

Květáková kaše

Růže z listového těsta a jablek

Pečená mandlová feta s medvědím česnekem

Snadné vanilkové cukroví s marmeládou nebo domácí nutellou

Jahodová panna cotta

Barevná volská oka

Inspirace na neuvěřitelně roztomilé makronky v podobě zvířátek