K pečení:
Na zálivku:
K podávání:
Dýni umyjeme a rozkrojíme, lžící z ní vydlabeme semínka. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Poté dýni rozkrájíme na měsíčky, které uložíme na plech s pečicím papírem, přidáme stroužky česneku ve slupce a rozmarýn. Vše pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
Pečeme, dokud dýně nezačne zlátnout a hlavně dokud spolu s česnekem nezměkne.
Upečené stroužky česneku vybereme z plechu, vymáčkneme ze slupky a přidáme k nim olivový olej, med, hořčici a pár lístečků rozmarýnu. Osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka na zálivku. Případně dochutíme dle potřeby.
Dýni pokapeme zálivkou a posypeme opraženými dýňovými semínky.
Přidáme sýr a brusinky, případně na ozdobu čerstvý rozmarýn a můžeme si vychutnávat skvělé podzimní jídlo, které dokonale zasytí i zahřeje.