Domácí pečený čaj

Verča

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 kg ovoce (jaké chcete, já použila jablíčka, rybír, malinoostružiny a citron)
  • 1 kg cukru
  • 0,1 l rumu
  • 3 celé skořice
  • 5 ks hřebíčku

Postup

1

Ovoce poklademe do pekáče, rozprostřeme, zasypeme cukrem (já ještě pokapala citronem, ale nemusí být), volně vložíme celou skořici a hřebíček.

2

Dáme do trouby a pečeme cca 45 minut a občas promícháme. Asi 5 minut před koncem pečení přelijeme rumem (ten se stejně vypaří a není vůbec znát, pouze čaj ovoní :)).

3

Vytáhneme z trouby, nalijeme do skleniček, dotáhneme vršky a otočíme vrchem dolů. Už nezavařujeme.

4

Do jednoho hrnečku 0,25 l stačí 1 polévková lžíce čaje.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapečené lilky

Vánoční cukroví – linecké jogurtové kytičky s kokosovou náplní

Kuřecí prsa se špenátem a ricottou

Kuře teriyaki

Chia krekry

Vločkový jablečný dort

Bezlepkový koláč s meruňkami a kakaem

Pečené cuketové jednohubky se sýrem

Letní medovo-česnekové kuře se zeleninou z jednoho pekáče

Bramborový salát s ředkvičkami, kukuřicí a zakysanou smetanou

Masové koule s rajčatovou omáčkou

Kuřecí „čína“ s paprikami, česnekem a balsamikem za půl hodiny