Tradiční žitné perníčky
Tyhle perníčky nejsou sice ihned měkké, nejsou ani nejkrásnější ze všech, protože jsou bez cukru a tedy i bez krajek malovaných cukrovou polevou. Jsou přesně takové, jaké mohly péct naše pra-pra babičky, když ještě neměly bílý cukr a bílou mouku.
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 500 g žitné mouky (celozrnná zvlášť jemně mletá)
- 300 g medu
- 3 vejce
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 lžíce skořice
- půl lžičky mletého hřebíčku a tlučeného badyánu
- mandle a vejce na ozdobu
Poznámka
Perníčky pečeme s dostatečným předstihem, protože jim déle trvá, než změknou. Ale o to déle vydrží (pokud je tedy nesníme)