Krusta
Cheesecake
Poleva
Předehřejte troubu na 170 °C. Dno formy o průměru 25 cm vymažte lehce olejem.
Na základ smíchejte v misce nadrcené sušenky, cukr a rozpuštěné máslo. Směs natlačte na dno připravené formy. Pečte 10 až 15 minut, poté nechte vychladnout.
V rendlíku přiveďte smetanu k varu. Přisypte kávu, promíchejte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
Ve velké míse promíchejte krémový sýr, zakysanou smetanu, zchlazenou kávovou smetanu a cukr. Po jednom přidejte vejce, poté vanilkový extrakt a sůl. Vše dobře promíchejte.
Připravené těsto nalijte na upečený základ a vložte do trouby. Teplotu snižte na 150 °C a pečte přibližně hodinu až hodinu a půl nebo dokud nebudou okraje pevné a střed lehce se hýbající.
Troubu poté vypněte a nechte v něm cheesecake hodinu chladnout. Poté jej vyndejte z trouby a vložte do lednice aspoň na 2 hodiny. Okraje cheesecaku objeďte nožem, abyste uvolnili strany.
Na polevu zahřejte v rendlíku smetanu s kukuřičným sirupem. Nasekanou čokoládu vložte do horkuvzdorné mísy a nalijte na ní smetanu. Nechte chvíli stát a poté rozmíchejte dohladka. Nalijte na cheesecake a nechte vychladnout, než budete podávat.