Kávový cheesecake s čokoládovou polevou a kakaovým základem

Obměny klasického cheesecaku jsou velmi oblíbené a tato patří mezi opravdu zdařilé. Proč si dávat kávu a cheesecake, když můžete mít vše v jednom, navíc s hutnou čokoládovou polevou :). Ideální ranní životabudič.
  • Doba přípravy: 4 hodiny (včetně chlazení)
  • Porce: 6-8

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Krusta

  • 2½ hrnku drcených kakaových sušenek
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 60 g másla, rozpuštěného

Cheesecake

  • ¼ hrnku smetany ke šlehání
  • 2½ lžíce instantní kávy
  • 1300 g krémového sýra (Philadephia, Žervé)
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1¾ hrnku krupicového cukru
  • 5 vajec
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • špetka soli

Poleva

  • ⅓ hrnku smetany ke šlehání
  • 2 lžíce kukuřičného sirupu (k dostání v zdravé výživě)
  • ½ hrnku nasekané mléčné čokolády

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C. Dno formy o průměru 25 cm vymažte lehce olejem.

2

Na základ smíchejte v misce nadrcené sušenky, cukr a rozpuštěné máslo. Směs natlačte na dno připravené formy. Pečte 10 až 15 minut, poté nechte vychladnout.

3

V rendlíku přiveďte smetanu k varu. Přisypte kávu, promíchejte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

4

Ve velké míse promíchejte krémový sýr, zakysanou smetanu, zchlazenou kávovou smetanu a cukr. Po jednom přidejte vejce, poté vanilkový extrakt a sůl. Vše dobře promíchejte.

5

Připravené těsto nalijte na upečený základ a vložte do trouby. Teplotu snižte na 150 °C a pečte přibližně hodinu až hodinu a půl nebo dokud nebudou okraje pevné a střed lehce se hýbající.

6

Troubu poté vypněte a nechte v něm cheesecake hodinu chladnout. Poté jej vyndejte z trouby a vložte do lednice aspoň na 2 hodiny. Okraje cheesecaku objeďte nožem, abyste uvolnili strany.

7

Na polevu zahřejte v rendlíku smetanu s kukuřičným sirupem. Nasekanou čokoládu vložte do horkuvzdorné mísy a nalijte na ní smetanu. Nechte chvíli stát a poté rozmíchejte dohladka. Nalijte na cheesecake a nechte vychladnout, než budete podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Borůvkové cupcaky s citrónovou kůrou a vanilkovým krémem

Nepečené jahodové řezy se sušenkovou krustou a šlehačkou

Nepečený citrónový cheesecake s mandlemi, kešu ořechy a chia semínky

Kuřecí křidélka v medové marinádě

Video: Obrácený rebarborový koláč z mandlové mouky přelitý medovo-zázvorovým sirupem

Olejová bábovka jako od babičky

Jemný mrkvový dort s vanilkovým krémem a vlašskými ořechy

Banánová bábovka s ořechy, čokoládou a krémovou náplní

Cuketová pizza

Svěží palačinky s ovocem

Tvarohovo-ovocná torta

Originální zdobení oblíbených cupcakes v podzimním stylu