Velikonoční nádivka s bylinkami – jako muffiny

Velikonoční nádivka s bylinkami – jako muffiny

Ingredience na 6 porcí

  • 2 plátky uzeného masa
  • 100g slaniny
  • 3 rohlíky
  • 400ml uzeného/kuřecího vývaru
  • 50g másla
  • 2 vejce
  • 2 hrsti bylinek (kopřiva, máta, bazalka, meduňka, petrželka,…)
  • 1 šálek mraženého hrášku 
  • sůl
  • pepř 

 
 

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Základem je dobré uzené maso. Náš řezník prodává takové, které se už vůbec nemusí vařit, je krásně růžové uvnitř a tmavé zvenku. Pokud používáte koupené ze supermarketu (většinou se prodává zavakuované se síťkou okolo), radši ho předtím uvařte. Nakrájejte maso i slaninu na kostičky a krátce osmahněte na pánvi.

2

Vyšlehejte si bílky na tuhý sníh.

3

Rohlíky nakrájejte na asi 2cm velké kousky a zalijte vývarem. Nechte je nasáknout.

4

V jiné míse vyšlehejte změklé máslo se žloutky. Vmíchejte k němu trochu vychladlé maso a slaninu, hrášek a nasekané bylinky. Vmíchejte namočené rohlíky a opatrně vmíchejte i sníh.

5

Plňte jimi muffinové formy (silikonové nemusíte vymazávat, plechové vymažte máslem a vysypte strouhankou).

6

Pečte asi 30 minut na 190°C, povrch by měl být krásně zlatý. Směs mi vystačila na 6 velkých muffinů.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře