Základem je dobré uzené maso. Náš řezník prodává takové, které se už vůbec nemusí vařit, je krásně růžové uvnitř a tmavé zvenku. Pokud používáte koupené ze supermarketu (většinou se prodává zavakuované se síťkou okolo), radši ho předtím uvařte. Nakrájejte maso i slaninu na kostičky a krátce osmahněte na pánvi.
Vyšlehejte si bílky na tuhý sníh.
Rohlíky nakrájejte na asi 2cm velké kousky a zalijte vývarem. Nechte je nasáknout.
V jiné míse vyšlehejte změklé máslo se žloutky. Vmíchejte k němu trochu vychladlé maso a slaninu, hrášek a nasekané bylinky. Vmíchejte namočené rohlíky a opatrně vmíchejte i sníh.
Plňte jimi muffinové formy (silikonové nemusíte vymazávat, plechové vymažte máslem a vysypte strouhankou).
Pečte asi 30 minut na 190°C, povrch by měl být krásně zlatý. Směs mi vystačila na 6 velkých muffinů.