fbpx

Jarní gnocchi se chřestem, hráškem a parmazánem do půl hodiny

Připravte si jednoduché a výživné jídlo, které zasytí a potěší chuťové buňky :). Gnocchi příjemně doplňuje chřest s hráškem a krémovou omáčku s parmazánem a smetanou. Celé jídlo je bezlepkové a hotové do půl hodiny.

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 4 – 6
Spring-Veggie-Gnocchi-Vertical-3

Ingredience na 5 porcí

  • 1 svazek chřestu, očištěný a nakrájený na kousky
  • 1 hrnek mrazeného hrášku, rozmrzlého
  • 480g balení gnocchů
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3-4 strožky česneku, nadrcené
  • ½ žluté cibule, nasekané
  • ½ hrnku strouhaného parmazánu
  • ⅓ hrnku smetany ke šlehání
  • šťáva z půlky citrónu
  • sůl a pepř k ochucení

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

V hrnci přiveďte vodu k varu a uvařte gnocchi dle instrukcí na balení. Slijte vodu a dete prozatím bokem.

2

Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a chvilku restujte. Osolte, opepřete a přidejte česnek, který přibližně minutu restujte.

3

Přisypte nakrájený chřest a nechte vařit doměkka, přibližně 5 až 7 minut.

4

Přidejte hrášek s gnocchi a nechte ještě dvě minuty restovat.

5

Nakonec vlijte smetanu a přidejte nastrouhaný parmazán. Nechte sýr rozpustit ve smetaně, vše dobře promíchejte a naposledy vlijte citrónovou šťávu.

6

Promíchejte a ihned servírujte.

Mohlo by vás zajímat:
bezlepkové česnek chřest olivový olej parmazán slané recepty smetana snadné recepty Hlavní jídla

Zdroj: 12tomatoes.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře