Domácí bylinkové máslo se solí

Doma jsme se pustili do výroby domácího másla, které se absolutně nedá srovnávat s těmi z obchodu. Až na nějaké výjimky, kterých není mnoho.

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme

  • 2 smetany ke šlehání, více než 30%
  • Sůl
  • Bylinky, ideálně čerstvé

Postup

1

Obsah kelímku vlijte do mísy od robota a začněte šlehat. Šlehejte cca 10 minut. V průběhu té doby se začne oddělovat máslo a podmáslí.

2

Jakmile se vám začne máslo zdát dostatečně hutné, vyklopte ho do cedníku vyloženým plátýnkem a slijte podmáslí.

3

Pak máslo hněťte pod proudem studené vody v misce, aby se vyloučily zbytky syrovátky. Je to potřeba zopakovat asi 3x. Z másla by na konci propírání měla téct čistá voda.

4

Do másla můžete také přidat sůl a posekané čerstvé bylinky.

Poznámka

Máslo můžete dělat v robotu, ručním mixéru, ale i pomocí ponorného mixéru. Pokud máslo properete pod teplou vodou, ne studenou, může se stát, že zhořkne. My to neudělali a nestalo se tak. Ale voda je jistota :).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadné a krásně vláčné bezlepkové veganské pracny (video)

Borůvkový dezert

Vláčný čokoládový dort s mátovým krémem a kousky čokolády

domaci bezovy sirup

Domácí bezový sirup

Ovesné sušenky se lněným semínkem

Video: Snadné párty lasagně z formy na muffiny

Čokoládový koláč s křupavou krustou a jahodami

Krůtí ptáčky

Asijský salát s tofu

Pörkölt z kotlíku

Zmrzlina z melounu cantalupe s mátou

Bezlepkové boloňské špagety