fbpx

Máme ideální recepty v období Coronaviru

Vydali jsme novou kuchařku se kterou ušetříte čas i peníze a pošleme vám ji bez poštovného.​

Prolistovat kuchařku

Kuchařka

Nejlepší recepty najdete v naší nové kuchařce.

Prolistovat kuchařku

Kuchařka

Nejlepší recepty najdete v naší nové kuchařce.

Prolistovat kuchařku

Domácí bylinkové máslo se solí

Doma jsme se pustili do výroby domácího másla, které se absolutně nedá srovnávat s těmi z obchodu. Až na nějaké výjimky, kterých není mnoho.

maslo

Ingredience na 1 porce

Potřebujeme

  • 2 smetany ke šlehání, více než 30%
  • Sůl
  • Bylinky, ideálně čerstvé

Postup

Celkový čas přípravy: 14 min

1

Obsah kelímku vlijte do mísy od robota a začněte šlehat. Šlehejte cca 10 minut. V průběhu té doby se začne oddělovat máslo a podmáslí.

2

Jakmile se vám začne máslo zdát dostatečně hutné, vyklopte ho do cedníku vyloženým plátýnkem a slijte podmáslí.

3

Pak máslo hněťte pod proudem studené vody v misce, aby se vyloučily zbytky syrovátky. Je to potřeba zopakovat asi 3x. Z másla by na konci propírání měla téct čistá voda.

4

Do másla můžete také přidat sůl a posekané čerstvé bylinky.

Poznámka

Máslo můžete dělat v robotu, ručním mixéru, ale i pomocí ponorného mixéru. Pokud máslo properete pod teplou vodou, ne studenou, může se stát, že zhořkne. My to neudělali a nestalo se tak. Ale voda je jistota :).

Mohlo by vás zajímat:
bylinky domácí máslo Omáčky a ochucovadla

Chcete vařit zdravě z levných a obyčejných ingrediencí?

Vydali jsme novou kuchařku se kterou ušetříte čas i peníze a pošleme vám ji bez poštovného.​

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře