Nejraději mám ředkvičky syrové. Ale když je jich plný skleník, po týdnu konzumace už dostane člověk chuť na něco jiného. A tak vznikly bezlepkové ředkvičkové placičky.
Lenka Baxová
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
300 g ředkviček
250 g cibule
250 g tvarohu
4 vejce
1 lžíce přepuštěného másla
1 vrchovatá lžíce mletého kmínu
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky soli
případně olej na potření pečícího papíru
Postup
1
Cibuli nakrájíme na kostičky a ředkvičky nastrouháme, nebo nasekáme v sekáčku. Na lžíci přepuštěného másla zpěníme cibuli a po chvilce přidáme ředkvičky.
2
Chvilku smažíme, potom zasypeme lžící mletého kmínu a společně necháme na pánvi zlátnout ještě asi 5 minut.
3
Ponorným mixérem smícháme tvaroh a vejce, osolíme, opepříme a přidáme zeleninu z pánve.
4
Připravíme si dva plechy s pečicím papírem, který potřeme olejem (můžeme péct i nasucho, jen potom nebudou placičky tak zlaté) a lžící uděláme na každý plech 8 hromádek.
5
Oba plechy dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 20–25 minut, v polovině pečení placičky otočíme a vyměníme horní plech za spodní.