Vepřové po čínsku s nudlemi

Vepřové po čínsku s nudlemi

Ingredience na 2 porce

  • 2 vepřové plátky (např. kotleta)

Marináda:

  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1/3 lžičky papriky
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 4 lžičky třtinového cukru
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 2 lžičky sherry

 Na nudle:

  • 4 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bílé papriky (nebo kapie)
  • 200 g vaječných asijských nudlí

 Na dochucení:

  • 1 lžička worcestru
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 2 lžičky sezamových semínek 

 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Vepřové plátky masa nakrájejte na slabé nudličky (0,3–0,5cm široké). Budou se vám lépe krájet, když je mírně namrazíte.

2

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a smíchejte s masem. Nechte nejlépe přes noc marinovat.

3

Podle návodu začněte vařit nudle – moje vyžadovaly 15 minut varu v osolené vodě.

4

Mezitím si rozehřejte pánev, přikápněte trochu oleje. Když je dostatečně horký, orestujte maso. Případnou zbylou marinádu uchovejte. Když je krásně zatáhlé s lehounce křupavou kůrčičou, přidejte na kroužky nasekané papriky, česnek a jarní cibulky. Promíchejte a nechte prohřát. Dejte stranou.

5

Do pánve nalijte sezamový olej, sojovou omáčku a worcestr a veškerou marinádu, která vám mohla zbýt. Přidejte zcezené nudle a promíchejte

6

Servírujte posypané sezamovými semínky.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Hotové do 30 minut

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře