Vepřové po čínsku s nudlemi

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 vepřové plátky (např. kotleta)

Marináda:

  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1/3 lžičky papriky
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 4 lžičky třtinového cukru
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 2 lžičky sherry

 Na nudle:

  • 4 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bílé papriky (nebo kapie)
  • 200 g vaječných asijských nudlí

 Na dochucení:

  • 1 lžička worcestru
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 2 lžičky sezamových semínek

Postup

1

Vepřové plátky masa nakrájejte na slabé nudličky (0,3–0,5cm široké). Budou se vám lépe krájet, když je mírně namrazíte.

2

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a smíchejte s masem. Nechte nejlépe přes noc marinovat.

3

Podle návodu začněte vařit nudle – moje vyžadovaly 15 minut varu v osolené vodě.

4

Mezitím si rozehřejte pánev, přikápněte trochu oleje. Když je dostatečně horký, orestujte maso. Případnou zbylou marinádu uchovejte. Když je krásně zatáhlé s lehounce křupavou kůrčičou, přidejte na kroužky nasekané papriky, česnek a jarní cibulky. Promíchejte a nechte prohřát. Dejte stranou.

5

Do pánve nalijte sezamový olej, sojovou omáčku a worcestr a veškerou marinádu, která vám mohla zbýt. Přidejte zcezené nudle a promíchejte

6

Servírujte posypané sezamovými semínky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ovesná kolečka s avokádovou čokoládou

Věnečky s vanilkovým krémem a šlehačkou

Video: Snadné a rychlé sýrové muffiny ideální na svačinu

Cuketové lasagne s hovězím masem a parmezánem

Těstoviny s omáčkou z rajčat, mrkve a červené čočky

Duhový dort s překvapením uvnitř

Kandovaná dýně

Jednoduchý vrstvený jablečný koláč se skořicí

Švestkové knedlíky s rumovou omáčkou

Narozeninová Pavlova

Jáhlový vanilkový dort s krémem z hrašky

Nadýchané kakaové „kinder“ řezy se smetanovým krémem