Bylinkový pečený losos s citrónovou kůrou a šalotkou

Nádherně voňavý losos, kterému dodávají na svěžesti a lehkosti čerstvé bylinky. Dejte si jej například s bramborovou kaší nebo ogrilovanou zeleninou a jistě si pochutnáte. :)

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 350 g filetu z lososa
  • 1 malá šalotka
  • 2 lžičky krájené petrželky
  • 2 lžičky krájené bazalky
  • 1 lžička sušeného kopru
  • strouhaná citrónová kůra (asi lžíce)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl

Postup

1

Vyjměte lososa z lednice a nechte zteplat na pokojovou teplotu. Vložte nádobu s vodou do trouby a předehřejte ji na 120 stupňů.

2

Nakrájejte šalotku a spolu s petrželkou, bazalkou a koprem ji smíchejte s citrónovou kůrou. Přidejte olivový olej a promíchejte, aby vznikla tuhá pasta.

3

Přikryjte maso pastou z bylinek. Vložte lososa do trouby a rychle zavřete dvířka. Pečte 25 až 30 minut. Zkontrolujte však již po 15 minutách. Zbytečně troubu však neotvírejte. Když budete mít pocit, že je losos hotový, probodněte ho v nejtlustším bodě špičkou nože a zkuste od sebe dvě části masa oddělit. Pokud to jde snadno, je hotový.

4

Vyndejte lososa a přesuňte na prkénko. Rozřízněte na dva kusy a posolte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduchá hrachová polévka

Cizrnové klobásky

Hrášková polévka s avokádem

Rychlé máslovo-vanilkové sušenky ke kávě

Dýňové cupcakes

Podzimní zapečená zelenina

Hutný čokoládový dort s praženými arašídy, šlehačkou a Snickers tyčinkami

Domácí třešňový džem s Jagermeistrem a badyánem

Rychlé nepečené pudinkové řezy se sušenkami a šlehačkou

Citronový dort

Špenátová polévka

Recept na skvělé, zapečené lilky se sýrem a tvarohem