Křupavé chřestové výhonky s parmezánem a citronovým dipem

Příprava zabere málo prostoru i času. Kombinace chřestu, parmezánu a citronovho dipu je naprosto skvostná a tento recept patří k hitům sezóny. Pokud hledáte zdravější alternativu slaných pochutin, zde je.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • čerstvý chřest, očištěný a bez dřevnatých konců
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1/2 hrnek strouhaného parmezánu
  • 2 vejce
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 1/2 hrnku majonézy

Postup

1

Nasypte kukuřičný škrob na chřest a důkladně promíchejte.

2

V nízkém talíři rozmíchejte vejce. Ve větší míse smíchejte strouhanku a parmezán. Postupně namáčejte kousky chřestu nejdřív do vejce a pak do sypké směsi.

3

Plech vyložte pečícím papírem a potřete olivovým olejem. Na plech rozložte chřest.

4

Předehřejte troubu na 200 °C a pečte 20 až 25 minut. Po prvních 8 až 10 minutách otočte na druhou stranu. Poté dopečte.

5

Smíchejte majonézu s citronovou šťávou. Osolte a opepřete dle chuti.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé kuřecí nudličky ve sladkokyselé omáčce

Vajíčkové muffiny

Domácí nutella

Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

Video: Mini větrníčky s čokoládovým krémem a čokoládovou polevou

Raw čokoládový pudink

Citronové tartaletky

Bábovka, ze které teče máslo!

Salát z pečené červené řepy a cibule

Originální upíří koktejl s malinovou krví

Domácí proteinové müsli tyčinky

Bezlepkový jablečný štrůdl