Domácí bylinkové máslo
Bylinkové máslo je skvělé např. na brambory nebo jen tak na toast. Použila jsem domácí medvědí česnek, který pěstujeme na zahrádce, protože v našem kraji v lesích neroste, zjistěte, jestli roste u vás ;-)

Ingredience na 10 porcí
- 125 g rosltinného BIO másla ALSAN
- cca 15 listů mědvědího česneku
- cca centimetrový svazek pažitky
- lžička himalájské soli
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Medvědí česnek i pažitku si nakrájíme na drobno a poté dáme do mixéru se spodními noži a lehce promixujeme, aby se uvolnila šťáva. Osolíme. Máslo necháme povolit - můžeme jednu polovinu úplně rozehřál, lépe se pak směs promixuje. Přidáme do mixeru a mixujeme, dokud není směs jednolitá. Přelijeme (přendáme) do nějaké nádoby a necháme v lednici zatuhnou. Přijde mi lepší směs skladovat v nádobě, než vytvářet váleček v potravinové fólii, protože je to jednodušší a hlavně praktičtější.

Zkuste si bylinkové máslo přidat na pečené brambory, to je prostě bomba!

Mohlo by vás zajímat:
Brambory
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře