Domácí bylinkové máslo

Bylinkové máslo je skvělé např. na brambory nebo jen tak na toast. Použila jsem domácí medvědí česnek, který pěstujeme na zahrádce, protože v našem kraji v lesích neroste, zjistěte, jestli roste u vás ;-)

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 125 g rosltinného BIO másla ALSAN
  • cca 15 listů mědvědího česneku
  • cca centimetrový svazek pažitky
  • lžička himalájské soli

Postup

1

Medvědí česnek i pažitku si nakrájíme na drobno a poté dáme do mixéru se spodními noži a lehce promixujeme, aby se uvolnila šťáva. Osolíme. Máslo necháme povolit - můžeme jednu polovinu úplně rozehřál, lépe se pak směs promixuje. Přidáme do mixeru a mixujeme, dokud není směs jednolitá. Přelijeme (přendáme) do nějaké nádoby a necháme v lednici zatuhnou. Přijde mi lepší směs skladovat v nádobě, než vytvářet váleček v potravinové fólii, protože je to jednodušší a hlavně praktičtější.

2

Zkuste si bylinkové máslo přidat na pečené brambory, to je prostě bomba!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečená hovězí žebra

Restovaná kuřecí prsa se zeleninou a sladkokyselou omáčkou

Zapékaná quinoa s kuřetem, brokolicí a sýrem

Vysokoproteinový čokoládový dort z dýně a bez mouky

Bramborový salát s ředkvičkami a pažitkou

Teplý zeleninový salát s adzuki fazolí a slzovkou

Pörkölt z kotlíku

Rychlé masové kuličky se zeleninou

Dýňové risotto se šalvějí

10 nejoblíbenějších receptů na fitness večeře

Tacos s bramborem, tempehem a fazolemi

Pečené česnekové Edamame fazolky