Krusta
Náplň
Předehřejte troubu na 180 °C. Mouku a cukr smíchejte v míse. Přidejte máslo a lehce jej vpracujte do mouky. Přilijte ocet a vypracujte těsto.
Těsto rovnoměrně rozprostřete do formy o průměru 25 cm. Poté dno propíchejte na několika místech vidličkou. Pečte 20 až 23 minut nebo dozlatova. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Na náplň smíchejte kukuřičný škrob s 1/4 hrnku mléka. Dobře rozmíchejte, přilijte zbytek mléka, čokoládovou pomazánku, sůl a extrakty. Vlijte směs do rendlíku a přiveďte ji k varu. Pomalu vařte do zhoustnutí, přibližně 2 minuty.
Nalijte náplň na vychlazenou krustu a po chvíli vložte na hodinu do lednice.
Ozdobte koláč jahodami a můžete servírovat.