Křehké máslové sušenky s citrónovým krémem

Připravte si jemné sušenky s máslovým základem a osvěžujícím citrónovým krémem. Můžete je zařadit k letošnímu cukroví nebo si je dát jen tak k čaji. K obojímu jsou skvělé :).
  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: cca 20 kousků

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 110 g másla, změklého
  • 1/4 hrnku moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1/2 lžíce kůry z citrónu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku citrónového krému

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem.

2

V míse rozšlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte žloutek, citrónovou kůru a šťávu se solí. Poslední lehce vmíchejte mouku.

3

Těsto lehce zpracujte dohladka

4

Těsto odkrajujte a z přibližně 1 lžíce směsi tvarujte kuličky a pokládejte na plech.

5

Do každé kuličky udělejte prstem důlek a poté vložte sušenky do trouby. pečte přibližně 18 až 20 minut nebo dozlatova.

6

Vyndejte sušenky z trouby a naplňte důlky citrónovým krémem. Vložte ještě na pár minut (cca 2 minuty) do trouby.

7

Posypejte hotové sušenky moučkovým cukrem a skladujte v chladnu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ovesná kaše s borůvkami, banánem a nektarinkou

Krevetové kari

Ovoce zapečené s vločkami a kokosem

Panenka na žampionech a sušených rajčatech

Celerové hranolky s kotletou

Cizrnová polévka

Rychlé čokládové brownies z 5 ingrediencí

Domácí meduňkový sirup

Krásné cupcaky s kokosovou náplní a limetkovým krémem

Rychlý hruškový koláč

Domácí čokoládové pralinky s kávovým likérem a smetanou

Video: Tradiční japonské vepřové knedlíčky vařené v páře