Salát z cuketových nudlí

Ke snoubení těchto chutí mě přivedl pokrm v jedné restauraci v Miláně. Na menu jsem spatřila carpaccio z cukety. Pokrm byl tak jednoduchý, že do té doby u nás doma zdomácněl. Čerstvá cuketa nakrájená na kolečka, kvalitní olivový olej, pražené mandle, voňavý mletý pepř… Trošku jsem si jídlo upravila k obrazu svému, ale chuťový základ zůstal stejný. Pokud vám cuketa připadá mdlá, nebojte se ji oživit česnekem nebo chilli papričkou.

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 středně velká cuketa
  • 1 lžíce šťávy z poloviny citrónu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • hrst pražených plátkových mandlí
  • pepř
  • maldonská sůl

Postup

1

Nejprve si zlehka opražte plátky mandlí. Na sucho na pánvi nebo v troubě. Z oloupané cukety vytvořte nudle škrabkou na brambory. Jednoduše škrábejte po délce celé cukety. Postupujte kolem jejího obvodu až se dostanete k měkkému středu se semínky, který do pokrmu nepatří (pro množství vody a zrníčka). Z olivového oleje a citrónu vyšlehejte emulzi.

2

Zálivku zlehka promíchejte s nudlemi, okořeňte a posypte mandličkami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cizrna s mletým hovězím masem

Sýrovo-brokolicové penne

Čerstvé tagliatelle se sušenými rajčaty, baby špenátem

Batátovo – bramborová polévka s quinoa

Video: Pečený Falafel z trouby

Domácí špenátové těstoviny s kuřecím masem a lučinou

Domácí italské gnocchi

Řecké špízy souvlaki

Křupavé kuličky v bílé čokoládě s dýňovým krémem

Třívrstvé dýňovo smetanové řezy

Miniquiche s různými náplněmi

Zapečené brambory s červenou řepou