Kinder Pingui – poctivé řezy s oříšky

Recept, který si získá srdce dětí i dospělých. Mezi dvěma měkkými plátky čokoládového korpusu najdete hned tři vrstvy vysokých krémů.

Dorty a moučníky

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 6 vajec
  • 8 lžic cukru
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic mléka
  • 3 lžíce kakaa
  • 10 lžic polohroubé mouky
  • 1 balíček kypřicího prášku

Krém

  • 1 litr mléka
  • 9 lžic kukuřičného škrobu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 80 g másla
  • 125 ml smetany ke šleháni
  • 10 lžic cukru

Čokoládová poleva

  • 500 ml smetany ke šleháni
  • 250 g hořké čokolády
  • oříšky na posypání

Postup

1

Připravíme si těsto:
Vyšleháme bílky, přidáme cukr, žloutky, olej, mléko, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše dáme na vymazaný plech a pečeme cca 30 minut při 150 °C. Po vychlazení těsto vodorovně rozkrojíme na dva pláty.

2

Na karamelový krém si připravíme:
Trochu mléka smícháme s kukuřičným škrobem a cukrem. Zbytek mléka dáme vařit a vmícháme do něj mléko se škrobem a cukrem. Takto uvaříme hustý pudink. Jakmile vychladne, přidáme máslo a vyšlehanou šlehačku. Tip: Pokud chceme mít krém více karamelový, připravíme si i karamel, který do něj přidáme.

3

Čokoládová poleva:
V hrnci si rozehřejme smetanu ke šlehání. Jakmile je horká, vmícháme do ní čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.

4

Cílová rovinka:
Na spodní plát upečeného těsta natřeme polovinu bílého krému a půl čokoládové polevy. Dáme do ledničky, dokud čokoláda neztuhne. Poté rozetřeme druhou polovinu bílého krému a přikryjeme druhým plátem těsta, které polijeme zbylou čokoládovou polevou. Vršek řezů můžeme posypat oříšky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ozdravný džus pro správné zažívání

Zapékaná quinoa s kuřetem, brokolicí a sýrem

Domácí jahodový džem

Ořechové palmiers se skořicí

Kuřecí prsa na medu s bulgurem, mandlemi a brusinkami

Grilované broskve s levandulí a mátou

Fitness koláč

Lahodné lískooříškové mléko

Buchta bez pečení s tvarohovým krémem

Guláš z hlívy ústřičný a krémových žampiónů

Velikonoční máslové sušenky

Jáhlový koláč s dýňovým krémem a čokoládovou polevou