Netradiční houbový kuba s pohankou a sušenými rajčaty

Základ na klasického kubu tvoří samozřejmě kroupy a sušené houby. Já jsem se ale tentokrát rozhodla smíchat kroupy 1:1 s pohankou a přidat do kuby navíc i sušená rajčata. Bylo to skvělé ozvláštnění a moc to všem doma chutnalo :)

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g krup
  • 200 g pohanky
  • 2 hrsti sušených lesních hub
  • menší hrst sušených rajčat
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • sůl
  • pepř
  • 1 velká cibule
  • rostlinný olej

Postup

1

Tento recept vyžaduje použití hned několika hrnců, protože téměř každá surovina se dělá zvlášť. Nejprve si ale namočte houby (alespoň na půl hodiny). Poté si namočte sušená rajčata, aby změkla (pokud používáte naložená rajčata, tento krok přeskočte). Následně si nakrájejte cibuli najemno a na oleji ji dozlatova opečte. Minutu před dokončením cibule k ní přidejte nadrobno nakrájený česnek, chvilku opečte a poté odstavte ze sporáku.

2

Nyní přichází vařící část. Namočené houby slijte, vyměňte vodu a vařte je zhruba 30 minut. Kroupy properte a vařte v osolené vodě cca 30 - 40 minut (záleží na Vás, zda je máte rádi úplně měkké nebo trošku tvrdší). To samé udělejte s pohankou, tu ale vařte pouze 20 minut.

3

Když je vše uvařeno, vše slijte a postupně smíchejte kroupy s pohankou, houbami, opečenou cibulí a česnekem a nakrájenými rajčaty. Nakonec dochuťte majoránkou, solí a pepřem.

4

Celá směs se má dát podle tradičního receptu pak ještě na 20 minut zapéct, doma jsme se ale všichni navzájem přiznali, že nám to vždycky chutná o něco víc před zapečením, takže tento krok je na Vás. My jsme nezapékali a bylo to super!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křehké podmáslové sušenky s medem bez rafinovaného cukru

Těstoviny v rajčatové omáčce s tuňákem

Snadná zapečená zelenina se smetanou

Polentová pizza alla caprese

Domácí Pribináček z tvarohu a smetany

Ředkvičkový salát

Čokoládové dortíky s malinami

Kávový cheesecake s čokoládovou polevou a kakaovým základem

Sýrové placičky z bramborové kaše, doplněné zakysanou smetanou

Krémová polévka z dýně a tuřínu, se šalvějovými květy

Rychlý kakaový dort s pořádnou vrstvou pudinkového krému

Jedlé kaštany pečené v troubě – jednoduchý návod