fbpx

Zapečené žampiony plněné cheddarem a slaninou

Jsou skvělé jak na grilu, tak zapečené v troubě. Místo cheddaru můžete použít svůj oblíbený sýr. Skvěle se do nich hodí například mozzarella. Tyto plněné žampiony můžete použít jako předkrm nebo jako jednohubky pro vaši návštěvu.

Zapečené žampiony plněné cheddarem a slaninou

Ingredience na 2 porce

  • 8 větších žampionů
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 2 jarní cibulky
  • 10 dkg cheddaru
  • přepuštěné máslo (ghí)
  • sůl, pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Žampiony si oloupeme a odstraníme nohu (tu ale nevyhazujeme). Na hlavičce žampionu uděláme rovnou plochu tím, že hlavičku trochu seřízneme, aby nám žampion hezky držel na plechu.

2

Na pánvici si rozpálíme lžíci přepuštěného másla a dozlatova na něm opečeme žampiony z obou stran.

3

Na druhé pánvi necháme vysmažit na kostičky pokrájenou slaninu.

4

Mezitím si nadrobno nakrájíme zbylé nožičky žampionů a také jarní cibulku. Až je slanina zlatavá, přidáme nakrájené nožičky a jarní cibulku a osmahneme dozlatova. Cheddar si nastrouháme najemno. Když je směs osmahnutá, přidáme nastrouhaný cheddar a plotnu vypneme.

5

Směs důkladně promícháváme, než se nám cheddar rozteče. Náplň si v pánvi rozdělíme na 8 částí. Na pečicí papír si dáme hlavičkou dolů žampiony, které ještě osolíme a opepříme.

6

Teď je už můžeme naplnit směsí. Žampiony pečeme 5–8 minut na 180 stupňů nebo grilujeme na grilu.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Předkrmy

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře