Zapečené žampiony plněné cheddarem a slaninou

Jsou skvělé jak na grilu, tak zapečené v troubě. Místo cheddaru můžete použít svůj oblíbený sýr. Skvěle se do nich hodí například mozzarella. Tyto plněné žampiony můžete použít jako předkrm nebo jako jednohubky pro vaši návštěvu.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 8 větších žampionů
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 2 jarní cibulky
  • 10 dkg cheddaru
  • přepuštěné máslo (ghí)
  • sůl, pepř

Postup

1

Žampiony si oloupeme a odstraníme nohu (tu ale nevyhazujeme). Na hlavičce žampionu uděláme rovnou plochu tím, že hlavičku trochu seřízneme, aby nám žampion hezky držel na plechu.

2

Na pánvici si rozpálíme lžíci přepuštěného másla a dozlatova na něm opečeme žampiony z obou stran.

3

Na druhé pánvi necháme vysmažit na kostičky pokrájenou slaninu.

4

Mezitím si nadrobno nakrájíme zbylé nožičky žampionů a také jarní cibulku. Až je slanina zlatavá, přidáme nakrájené nožičky a jarní cibulku a osmahneme dozlatova. Cheddar si nastrouháme najemno. Když je směs osmahnutá, přidáme nastrouhaný cheddar a plotnu vypneme.

5

Směs důkladně promícháváme, než se nám cheddar rozteče. Náplň si v pánvi rozdělíme na 8 částí. Na pečicí papír si dáme hlavičkou dolů žampiony, které ještě osolíme a opepříme.

6

Teď je už můžeme naplnit směsí. Žampiony pečeme 5–8 minut na 180 stupňů nebo grilujeme na grilu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Gnocchi s pečenou dýní, špenátem a bylinkami

Knedlíky s vajíčkem trochu jinak

Mrkvové koláčky s vanilkovým cheesecake krémem

Sójový guláš s fazolemi

Rajčatová polévka s mozzarelou a bazalkou

Horký tip: Osvěžující ledové čaje bez vaření

Špenátové wafle s vejcem

Rybí závitky s bylinkami a hrubozrnnou hořčicí

Domácí houstičky se slunečnicovými semínky

Extra čokoládový dort s kávou a podmáslím

Americká klasika – snadné domácí Corn Dogy

Žloutkové portugalské koláčky z listového těsta – oblíbené po celém světě