Žampiony si oloupeme a odstraníme nohu (tu ale nevyhazujeme). Na hlavičce žampionu uděláme rovnou plochu tím, že hlavičku trochu seřízneme, aby nám žampion hezky držel na plechu.
Na pánvici si rozpálíme lžíci přepuštěného másla a dozlatova na něm opečeme žampiony z obou stran.
Na druhé pánvi necháme vysmažit na kostičky pokrájenou slaninu.
Mezitím si nadrobno nakrájíme zbylé nožičky žampionů a také jarní cibulku. Až je slanina zlatavá, přidáme nakrájené nožičky a jarní cibulku a osmahneme dozlatova. Cheddar si nastrouháme najemno. Když je směs osmahnutá, přidáme nastrouhaný cheddar a plotnu vypneme.
Směs důkladně promícháváme, než se nám cheddar rozteče. Náplň si v pánvi rozdělíme na 8 částí. Na pečicí papír si dáme hlavičkou dolů žampiony, které ještě osolíme a opepříme.
Teď je už můžeme naplnit směsí. Žampiony pečeme 5–8 minut na 180 stupňů nebo grilujeme na grilu.