fbpx

Krémový čokoládový koláč s mátou

Dort, který každého okouzlí nejen chutí, ale i vzhledem. Krusta koláče je kakaová a lehce křupe, náplň svoji strukturou připomíná krémový pudink a mátová příchuť vše skvěle doplňuje. Recept je přitom velice jednoduchý a zvládne jej i ten, který se v pečení příliš neorientuje.

  • Čas přípravy: 55 minut
  • Porce: 8 – 10
Recept na čokoládový dort s mátou

Potřebujeme

Krusta

  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku + 1 lžíce holandského kakaa
  • 1/8 lžičky soli
  • 90 g másla, rozpuštěného

Náplň

  • 1 3/4 hrnku nasekané hořké čokolády
  • 1 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 3/4 lžičky mátového extraktu
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 velká vejce, rozšlehaná

Na ozdobu

  • holandské kakao
  • čerstvé lístky máty

mint-chocolate-tart-1

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Koláčovou formu o průměru 22 cm vyložte pečícím papírem.

2

V míse smíchejte cukr, mouku, kakao a sůl. Přilijte rozpuštěné máslo a promíchejte do hladkého těsta. Vyložte jím dno a stěny dortové formy.

3

Pečte přibližně 10 minut a pak nechte aspoň 10 minut chladnout, než přidáte náplň.

4

V rendlíku smíchejte čokoládu se smetanou a nechte úplně rozpustit. Nechte chvíli chladnout.

5

Poté přidejte vanilkový a peprmintový extrakt a rozšlehaná vejce. Dobře promíchejte a nalijte na krustu. Vložte koláč do trouby a pečte 22 až 27 minut.

6

Vyndejte z trouby a nechte přibližně hodinu chladnout. Poté vložte do lednice aspoň na 2 hodiny před servírováním.

7

Dort lehce posypejte kakaem, ozdobte lístky máty a můžete podávat.

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda dort máta pečení recepty sladké recepty snadné recepty vanilkový extrakt

Zdroj: www.mybakingaddiction.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře