Krémový čokoládový koláč s mátou
Dort, který každého okouzlí nejen chutí, ale i vzhledem. Krusta koláče je kakaová a lehce křupe, náplň svoji strukturou připomíná krémový pudink a mátová příchuť vše skvěle doplňuje. Recept je přitom velice jednoduchý a zvládne jej i ten, který se v pečení příliš neorientuje.
- Čas přípravy: 55 minut
- Porce: 8 – 10

Potřebujeme
Krusta
- 3/4 hrnku krupicového cukru
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku + 1 lžíce holandského kakaa
- 1/8 lžičky soli
- 90 g másla, rozpuštěného
Náplň
- 1 3/4 hrnku nasekané hořké čokolády
- 1 1/2 hrnku smetany ke šlehání
- 3/4 lžičky mátového extraktu
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu
- 2 velká vejce, rozšlehaná
Na ozdobu
- holandské kakao
- čerstvé lístky máty
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Koláčovou formu o průměru 22 cm vyložte pečícím papírem.
V míse smíchejte cukr, mouku, kakao a sůl. Přilijte rozpuštěné máslo a promíchejte do hladkého těsta. Vyložte jím dno a stěny dortové formy.
Pečte přibližně 10 minut a pak nechte aspoň 10 minut chladnout, než přidáte náplň.
V rendlíku smíchejte čokoládu se smetanou a nechte úplně rozpustit. Nechte chvíli chladnout.
Poté přidejte vanilkový a peprmintový extrakt a rozšlehaná vejce. Dobře promíchejte a nalijte na krustu. Vložte koláč do trouby a pečte 22 až 27 minut.
Vyndejte z trouby a nechte přibližně hodinu chladnout. Poté vložte do lednice aspoň na 2 hodiny před servírováním.
Dort lehce posypejte kakaem, ozdobte lístky máty a můžete podávat.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda dort máta pečení recepty sladké recepty snadné recepty vanilkový extrakt
Zdroj: www.mybakingaddiction.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře