Sladké závitky s marmeládou z těsta se zakysanou smetanou

Sladké pečivo, které má díky zakysané smetaně krásně křehké těsto. Závitky můžete naplnit marmeládou dle chuti a s přicházející sezónou švestek je tu i tato lákavá možnost. Já vyzkoušela taštičky s povidly a jedna várka nám nestačila :).
  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: cca 18 ks

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Smíchejte máslo a smetanu, přidejte mouku, sůl a vanilku. Uhněťte lehce lepivé těsto. Můžete přidat trochu mouky, pokud by se těsto lepilo příliš.

Krok 2

Zabalte těsto do potravinové folie a vložte jej na 15 minut do lednice. Poté jej na pomoučeném vále rozválejte do přibližného obdélníku a rozkrájejte na několik menších. Do každého obdélníku dejte lžíci vybraného džemu a zarolujte.

Krok 3

Přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15 až 20 minut. Poté vyndejte a nechte úplně vychladnout. Obalte v moučkovém cukru a podávejte.

Ingredience

  • 250 g másla, pokojové teploty
  • 200 ml zakysané smetany, pokojové teploty
  • 320 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 balení vanilkového cukru nebo lžička vanilkového extraktu
  • džem dle chuti – můžete též použít povidla
  • 100 gramů (přibližně) moučkového cukru

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hmyzáci

Rybí prsty s quinoi

Tekvicová polievka

Pečená dýňová polévka s jablkem

Hrášková polévka s avokádem

Pomazánka z pečené červené řepy, s řeřichou a citrónovou šťávou

Velikonoční třený beránek

Ledová káva s kokosovou šlehačkou

Dýňový chlebíček

Krkovička s rajčátky a mrkví

Mangová zmrzlina

Slaný koláč zapékaný s kuřecím masem, slaninou a sýrem