Korpus
Kokosová náplň
Poleva
Sušenky, čokoládu i máslo vložte do food procesoru nebo mixéru a rozmixujte v hladkou směs.
Formu o průměru 25 cm lehce vymažte máslem a na její dno a boky natlačte směs. Vložte ji do lednice chladit.
Mezitím si přpravte náplň. V rendlíku přiveďte smetanu k jemnému varu, poté odstavte a přidejte nasekanou čokoládu. Nechte chvíli stát a poté rozmíchejte dohladka.
Přisypte kokos, cukr a přilijte rum, chcete-li. Směs dobře promíchejte a vložte do lednice a nechte ztuhnout tak, aby se dala natřít na korpus.
Na polevu smíchejte v rendlíku smetanu s máslem a priveďte k varu. Sundejte z plotny a přidejte čokoládu a nechte chvíli stát.
Polevu rozmíchejte dohladka a vlijte ji na kokosovou náplň. Celý dezert vložte do lednice k zatuhnutí.
Koláč můžete ještě ozdobit strouhaným kokosem či kokosem obaleným v čokoládě.