Křupavé zeleninové placičky s česnekem a jarní cibulkou

Pro milovníky zeleniny tu máme jeden rychlý a delikátní recept na placičky plné zeleniny, voňavého česneku a jarní cibulky. Výborné jsou se zakysanou smetanou, můžete je však využít i jako přílohu k masitým pokrmům.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 hrnky nastrouhané cukety
  • 2 hrnky strouhaných mrkví
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 2/3 hrnku hladké mouky
  • 2 velká vejce, rozšlehaná
  • 1/3 hrnku nasekané jarní cibulky
  • olej na smažení
  • zakysaná smetana

Postup

1

Nastrouhanou cuketu vložte do platýnka a vymačkejte z ní přebytečnou vodu. Přendejte ji do větší mísy společně s mrkví, česnekem, moukou, vejci, cibulkou, solí a pepřem. Vše pořádně promíchejte.

2

Vyložte plytký talíř papírovou utěrkou. Na pánvi rozehřejte menší vrstvu oleje a sázejte přibližně lžíci směsi na dno pánve. Dělejet mezi placičkami menší mezery a opékejte z obou stran dozlatova.

3

Přendejte hotové placičky na talíř, lehce opepřete a osolte, je-li třeba. Ihned podávejte s trochou zakysané smetany.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí gumoví medvídci – málo kalorií, žádný přidaný cukr a zcela přírodní

Kaše z hokkaida, papriky a tofu se smaženou cuketou

Špaldové vafle

Krémová mrkvová polévka s tvarohovým sýrem gervais déli

Jemný banánový chlebíček s vlašskými ořechy a zakysanou smetanou

Video: Bramborové mističky plněné kuřecím masem pod rozteklým sýrem

Sněhový koláč

Tradiční sicilská parmiggiana

Míša dort

Domácí vanilkový extrakt

Kokosové kuličky v čokoládě ze 3 ingrediencí

Řezy alla mrož