Masové koule s rajčatovou omáčkou
Klasika, kterou zná každý, a kterou miluje snad každé dítě. Navíc jídlo, které není těžké ani zdlouhavé na přípravu a potěší tak malé i velké.
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Masové koule
- 500g mletého masa (nechala jsem si v řeznictví namlít 300g hovězí zadní a 200g vepřové kýty)
- 1 středně velká cibule
- 3 menší stroužky česneku
- 1 PL lněného semínka (lze místo toho použít vejce)
- 5 PL vařící vody
- 5 PL kukuřičné strouhanky
- 1/2 KL mletého kmínu
- 1/2 KL červené papriky
- 1/2 KL soli (používám růžová himalájská)
- 1/2 KL majoránky
Rajčatová omáčka
- 1 plechovka rajčat v rajčatové omáčce
- 1 PL třtinového cukru
- 1/2 KL bazalky či pár lístečků čerstvé
- sůl
- voda
- těstoviny
Poznámka
lněné semínko takto připravené se používá k nahrazování vajec – jedna lžíce nahradí jedno vejce. Pokud semínko nemáte nebo nechcete používat, dejte místo něj 1 vejce. – lněné semínko se musí rozmixovat nebo rozdrtit, nelze jej přidat jen tak, protože by prošlo zažívacím traktem bez využití, musí se narušit jeho struktura, aby byl organismus schopen jej zpracovat a vzít si živiny. – PL=polévková lžíce, KL=kávová lžička