Domácí masová pomazánka
Zbylo vám z polévky vařené hovězí maso? Potom vyzkoušejte tuto výbornou pomazánku odlehčenou jarní zeleninou.

Ingredience na 6 porcí
Potřebujeme:
- 100 g vařeného hovězího masa
- 70 g mrkve
- 2 jarní cibulky
- lžíce polotučné hořčiče
- lříce kečupu
- 2 lžíce ricotty (nebo dle chuti majonézy)
- sůl, pepř
- majoránka
- vejce
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Maso nakrájejte na menší kousky a pomelte. Mrkev nastrouhejte najemno a cibulku nakrájejte celou i s natí také najemno. Přidejte hořčici, kečup, pepř dle chuti, trošku majoránky a osolte. Pro zjemnění přidejte ricottu nebo majonézu, pokud vám nevadí vyšší tučnost. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience dobře propojily.

Vejce uvařte natvrdo, nechejte vychládnout a buď do pomazánky přimíchejte pokrájené na drobné kousky, nebo si jím ozdobte pomazánku natřenou na pečivu.

Podávejte se zeleninou, k hovězímu jsou výborná rajčata či paprika. Dobrou chuť.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Hovězí