Cuketový guláš s červenou čočkou

Mám ráda zeleninová jídla a vždy se do nich snažím přidat nějakou bílkovinu, aby i zasytila. Tentokrát to byla červená čočka.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 600 g cukety
  • půl hrnku červené čočky
  • 3 větší rajčata
  • 6 lusků ačokči nebo 2 zelené papriky
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 feferonka
  • 4 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • půl lžičky kari koření
  • půl lžičky pepře
  • sůl

Postup

1

Červenou čočku si na pár hodin namočíme - není to nutné, ale zkrátíme tím dobu varu na minimum. Namočenou čočku dáme do čerstvé vody a vaříme doměkka - cca 10 - 15 minut.

2

Zatímco se čočka vaří, nakrájíme cibuli na malé kostičky a dáme jí zpěnit na olej.
Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostky. Máme-li cuketu mladou, nakrájíme jí i se slupkou a se semínky. Starší cuketu nejdříve oloupeme a vydlabeme.

3

Cuketu a cibuli necháme za občasného promíchání zezlátnout a postupně přidáváme na nudlličky nakrájenou ačokču, feferonku a papriku. Zasypeme kari kořením, pepřem a osolíme. Potom přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata (rajčata lehce oloupeme tak, že je nakrojíme do kříže nožem a přelijeme vařící vodou, slupka se pak dá lehce stáhnout).

4

Když je zelenina měkká, přidáme uvařenou červenou čočku a prolisovaný česnek a už jen necháme přejít var.

Poznámka

Tento guláš podáváme s chlebem, nebo s rýží. Obiloviny skvěle doplní čočku

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cizrna na paprice

Jak upravit brokolici, aby si zachovala vitamíny i krásnou barvu

Kurkumou barvená vejce s jogurtovou náplní a pažitkou

Finský borůvkový koláč Mustikkapiirakka

Kuřecí prsa s bramborovo-celerovým pyré

Mujaddara

Jogurtovo-tvarohový dortík s Milkou

Batátová musaka

Indický dhál

Nepečený kakaový dezert se sušenkami a vanilkou

Jehněčí kolínko na víně

Plněné bramborové knedlíky bez masa