Míša řezy

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na těsto:

  • 4 vejce
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 rovné lžíce kakaa

Na krém:

  • 100 g másla
  • 500 g tvarohu
  • 110 g moučkového cukru

Na polevu:

  • 100 g hořké čokolády
  • 80 g másla
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce moučkového cukru

Postup

1

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s polovinou cukru vyšleháme do světlé pěny a do ní přimícháme olej. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme do něj zbylý cukr. Smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Do žloutkové pěny střídavě vmícháváme bílek a mouku s práškem do pečiva a kakaem. Plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a pečeme asi 10 minut.

2

Vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem. Postupně vmícháme tvaroh. Tvarohovou směs natřeme na vychladlý korpus a poté dáme ztuhnout do ledničky

3

Rozpustíme máslo, do kterého nalámeme čokoládu a dobře promícháme. Přidáme mléka a dobře promícháme do hladké hmoty.
Polevu nalijeme na tvarohový krém a rozetřeme. Necháme ztuhnout v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bleskurychlá zeleninová pánev s lahůdkovým droždím

Jednoduché paprikové chutney

Snadné a krásně vláčné bezlepkové veganské pracny (video)

Focaccia s olivami a tymiánem

Pohanková kaše

Karnevalové italské castagnole

Lososový tatarák s opečenými toasty

Jogurtová zmrzlina s černým rybízem bez cukru

Domácí levandulová limonáda

Pečené čočkovo-mrkvové polštářky se špenátem

Nejlepší recept na perníčky

Polévka z pečené řepy a fenyklu s kozím sýrem