Pudingové řezy

Zatím asi nejlepší dezert, jaký jsem kdy dělala. Je prostě dokonalý, vláčný čokoládový korpus se skvěle hodí k vanilkovému pudingu, který má lehce oříškový nádech díky lískooříškovému mléku a plnou chuť díky mléku kokosovému. Mňamka!

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 100 g hladké mouky
  • 100g špaldové mouky
  • 80g třtinového cukru
  • 50g holandského kakaa
  • 1 bezfosfátový kypřící prášek
  • 150 ml oleje
  • 150 ml vody
  • 1 zralý banán
  • 100g ořechové drti, která zbyde při výrobě ořechového mléka (nemusí být)

Puding

  • 3 balení vanilkového pudingu
  • 5 lžic třtinového cukru
  • lžička vanilkového extraktu
  • plechovka kokosového mléka (400ml)
  • 800ml rostlinného mléka (použila jsem domácí lískooříškové vyrobené z 100g předem namočených lískových ořechů, stačí rozmixovat s litrem teplé vody a poté přecedit, ale můžete použít jakékoli rostlinné mléko i kupované, zde mi však lískooříškové dodává nezaměnitelný oříškový tón)
  • 1/2 lžičky kurkumy

Poleva

  • 100g kvalitní hořké čokolády
  • lžíce kokosového oleje

Postup

1

Nejprve si připravíme korpus, smícháme všechny suché ingredience (mouku, kakao, cukr, kypřící prášek), zralý banán rozmixujeme s vodou a společně s olejem a oříškovou drtí přidáme k suchým ingrediencím, vymícháme hladké těsto, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 20 minut při střední teplotě (průběžně kontrolujeme a vyndaváme, až se těsto přestane lepit na špejli, každá trouba peče jinak). Necháme zcela vystydnout.

2

Po vystydnutí korpusu si připravíme puding. Z oříškového mléka si odlijeme půl hrnku a rozmícháme v něm všechny 3 balení vanilkového pudingu s trochou kurkumy (na barvu). Zbytek "mléka" společně s celou plechovkou kokosového mléka a cukrem přemístíme do hrnce s nepřilnavým dnem. Zahříváme a po chvíli přidáme rozmíchanou pudingovou směs a lžičku vanilkového extraktu, za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí.

3

Horký puding nalijeme na korpus a pocákáme čokoládovou polevou (čokoláda rozehřátá s trochou kokosového oleje). Necháme v lednici ztuhnout.

Poznámka

TIP: Nejlepší je řez po odležení asi druhý a třetí den!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pomerančový dort

Video: Pečené kuřecí stehna se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty

Krásné malinové cupcaky s krémem ze šampaňského

Cuketové špagety alla carbonara

Video: Zdravé ovesno-jablečné lívance z mixéru, hotové za 15 minut

Zdravé kuličky z tofu a quinoy v rajčatové omáčce

Jednoduché buchtičky s vanilkovým krémem

Máslová kolečka s rumem a skořicí

Kynuté buchty

Míša muffiny

Kokosové Bounty kuličky jen ze 3 ingrediencí

Výborná boloňská omáčka