Krevety v kokosovém mléce se šafránem

Skvělý recept na vynikající, šťavnaté, voňavé krevety, který je hotový raz dva

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • ½ menší šalotky, nakrájené najemno
  • 20 g másla
  • Špetka celého římského kmínu
  • 7 čerstvých, oloupaných a očištěných krevet
  • Menší stroužek česneku, nasekaný najemno
  • Malý kousek zázvoru (cca 2 g), nastrouhaný nebo nasekaný najemno
  • 50 ml bílého suchého vína
  • 30 ml kokosového mléka
  • 1 polévková lžíce limetové šťávy – cca ½ limety
  • 1 čajová lžička rybí omáčky
  • Kousek nasekané chilli papričky
  • Pár vlásků šafránu
  • Hrst čerstvého koriandru
  • sůl

Postup

1

V mističce smíchejte víno, kokosové mléko, limetovou šťávu a rybí omáčku.

2

Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte římský kmín a šalotku. Opékejte asi 1 minutu, dokud šalotka nezesklovatí.

3

Přidejte krevety, česnek se zázvorem, lehce osolte a opékejte, dokud krevety nezoranžoví z obou stran. Bude to trvat chvíli. Přidejte chilli, šafrán a tekutou směs z vína. Zprudka nechte provařit. Když omáčka zhoustne, odstavte z plotny a posypejte nasekaným koriandrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Gnocchi se slaninou, špenátem a omáčkou z uzeného sýra

Video: Zdravá bylinková pizza se sýrem feta, vejci a kadeřávkem na brokolicovém těstě

Krémová polévka z červené čočky

Čokoládové cookies s ovesnými vločkami a banánem

Batátová polévka s opečenou cizrnou

Zdravý makový dort bez mouky a cukru

Jehněčí kofty s celozrnnými plackami a okurkovým dipem

Nepečené jahodové řezy se sušenkovou krustou a šlehačkou

Rychlý salát se zelím, jablky a olivovým olejem

Vánoční cukroví – polomáčené máslové sušenky s čokoládovými hoblinkami

Zeleninový hrnec

Šlehačková bábovka