
Na ozdobu:
Kokos si v míse smícháme s kondenzovaným mlékem a několika kapkami vanilkového extraktu a dobře rukou propracujeme. Směs necháme 10 minut odležet, aby se nám kokos nasákl.
Z kokosu začneme pomocí ve vodě namočených prstů tvořit požadovaný tvar. Já dělala minikvádry, zkoušela jsem ale i kuličky a taky skvěle fungují. Hotové tyčinky pokládáme na pečící papír.
Vytvořené tyčinky dáme minimálně na půl hodiny do mrazáku.
Mezitím si oloupeme pistácie na ozdobu a nasekáme nadrobno.
V mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni si rozpustíme mléčnou čokoládu, do které nakapeme několik kapek Angostura Orange Bitters.
Vyndáme z mrazáku tyčinky a obalíme je pomocí dvou vidliček ze všech stran. Každou ihned posypeme pistáciemi nebo kokosem.
Tyčinky necháme před podáváním ještě chvíli v lednici vychladit.