Bezlepkové bulky s mrkví

Zdravá snídaně pro bezlepkáře. Bulky jsou mírně nasládlé, nejraději je mám jen tak namazané máslem.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 140 g lněných semínek
  • 140 g nastrouhané mrkve
  • 4 vejce
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • půl lžičky soli
  • půl lžičky jedlé sody
  • hrst dýňových semínek na posypání

Postup

1

Nejdříve si nastrouháme mrkev. Potom rozmixujeme v mixéru lněná semínka. Když je přisypeme do mísy k mrkvi, dáme do mixéru ještě na pár vteřin rozmixovat vejce. Vše kromě dýňových semínek smícháme.

2

Na plechu na pečicím papíru nebo pečicí fólii utvoříme lžící 9 hromádek a posypeme je dýňovým semínkem.

3

Pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů na horkovzduch 30 minut. Nemáme-li troubu s horkovzduchem, pečeme na 180 stupňů také 30 minut.

Poznámka

Jednu bulku jsem na ukázku rozřízla, aby bylo vidět, že mají podobnou strukturu jako celozrnné pečivo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečené čokoládové kostky s ořechy a sušenkami

Malinový tart s mandlemi

Zapékané těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou

Video: Smetanová panna cotta s osvěžující jahodovou omáčkou

Video: Cuketový chlebíček s extra porcí čokolády

Rychlé mušličky s čedarem, kousky kuřete a brokolicí

Jemný banánový krém na pečivo i do palačinek

Za 30 minut proměníte starý chléb ve vynikající sýrové muffiny

Mrkvový dort s ořechy

Americké chocolate chip cookies

Nepečené čokoládové kostky s vlašskými ořechy a kokosem

Lívance s hruškou, medem a mandlemi