Bezlepkové bulky s mrkví

Zdravá snídaně pro bezlepkáře. Bulky jsou mírně nasládlé, nejraději je mám jen tak namazané máslem.

Bezlepkové bulky s mrkví

Ingredience na 8 porcí

  • 140 g lněných semínek
  • 140 g nastrouhané mrkve
  • 4 vejce
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • půl lžičky soli
  • půl lžičky jedlé sody
  • hrst dýňových semínek na posypání

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Nejdříve si nastrouháme mrkev. Potom rozmixujeme v mixéru lněná semínka. Když je přisypeme do mísy k mrkvi, dáme do mixéru ještě na pár vteřin rozmixovat vejce. Vše kromě dýňových semínek smícháme.

2

Na plechu na pečicím papíru nebo pečicí fólii utvoříme lžící 9 hromádek a posypeme je dýňovým semínkem.

Bezlepkové bulky s mrkví
3

Pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů na horkovzduch 30 minut. Nemáme-li troubu s horkovzduchem, pečeme na 180 stupňů také 30 minut.

Poznámka

Jednu bulku jsem na ukázku rozřízla, aby bylo vidět, že mají podobnou strukturu jako celozrnné pečivo.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Evka3

Evka3

Miluji to!

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře