Na cca 24 levandulových sušenek si připravte:
(použila jsem hrnek o objemu 240 ml)
Mouku, mleté mandle, kardamom a levanduli společně pomixujte.
Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem, až je hezky hladké a nadýchané.
Přidejte moučnou směs a prošlehejte, nakonec přidejte citronovou kůru nebo pár kapek citronového oleje. Ke konci je lepší těsto dopracovat vařečkou nebo stěrkou. Těsto dejte v míse asi na 30 minut do lednice.
Troubu zapněte na 175 stupňů, plech si vyložte pečícím papírem.
Z těsta tvořte malé kuličky a klaďte na plech. Já jsem z výše uvedené dávky připravila 24 kousků. Dejte péct do vyhřáté trouby na cca 15 minut, kdy začínají lehce zlátnout.
Nechte vychladnout, pak obalte v moučkovém cukru, do kterého přidejte trochu mleté vanilky nebo vanilkového cukru. Neobalujte horké !
Sušenky uchovávejte v uzavřené dóze. Další dny se vůně a chutě krásně rozleží a budou ještě víc intenzivní, než v den upečení.