Čokoládová pěna:
Višně:
Na ozdobu:
Lískové oříšky opečeme chvilku v troubě nebo na pánvi. Odstraníme z nich hnědou slupku a nasekáme nadrobno. Stejně tak nasekáme i 20 g mléčné čokolády na malé kousíčky.
Ve vodní lázni si rozpustíme 200 g mléčné čokolády se špetkou soli.
V rendlíku přivedeme k varu mléko a zalijeme jím pomalu čokoládu, kterou s mlékem dobře promícháme.
V míse si vyšleháme šlehačku do tuha a zlehka po troškách promícháme s čokoládovou směsí. Nakonec přidáme nasekané oříšky a čokoládu. Pěnu rozdělíme do skleniček a necháme vychladit.
Kompot slijeme. Višně si dáme do jiné misky a šťávu z višní svaříme společně s Grand Marnier a škrobem. Šťávu svařte víc jak na polovinu množství, bude hezky hustá. Omáčku vychladíme a přidáme citronovou šťávu.
Višně dáme na pánev, zasypeme třemi lžícemi třtinového cukru a svaříme, aby byly lehce zkaramelizované.
Nakonec smícháme višně se svařenou šťávou. Když máme čokoládovou pěnu hezky vychlazenou, dozdobíme ji višněmi (množství podle vaší chuti). Višně ještě můžeme posypat nasekanou čokoládou nebo dozdobit Haribo srdíčky.