Lehký salát s restovanou růžičkovou kapustou, rukolou a jogurtovým dresingem
Jednoduchý dietní salát s vitamíny a se spoustou minerálů, které prospějí vašemu organismu :). Ideální na povánoční detox a hubnutí.
- Doba přípravy: 1 h
- Porce:

Ingredience
Růžičková kapusta
- 1 hrnek ječmene, uvařeného
- 450 g růžičkové kapusty, nakrájené na čtvrtky
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 hrnky červených hroznů bez semínek, nakrájených na poloviny
- 150 g rukoly
- 90 g parmazánu, strouhaného
Jogurtový dresing
- 1/2 hrnku řeckého bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce jablečného octa
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
Postup
Krok 1
Omyjte růžičkovou kapustu a nakrájejte je na čtvrtiny. Promíchejte je s olivovým olejem, solí a pepřem.
Krok 2
Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem, nasypejte na něj kapustu a pečte přibližně 25 minut nebo dozlatova.
Krok 3
Na dresing smíchejte všechny ingredience v míse a lehce rozšlehejte.
Krok 4
Do misky vložte rukolu a přidejte pár lžic připraveného dresingu. Poté promíchejte společně s uvařeným ječmenem, růžičkovou kapustou, hrozny, strouhaným parmazánem a trochou olivového oleje navíc.
Mohlo by vás zajímat:
dresing jogurt parmazán řecký jogurt rychlé recepty snadné recepty Saláty
Zdroj: www.macheesmo.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře