Lehký salát s restovanou růžičkovou kapustou, rukolou a jogurtovým dresingem

Jednoduchý dietní salát s vitamíny a se spoustou minerálů, které prospějí vašemu organismu :). Ideální na povánoční detox a hubnutí.
  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce:

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Růžičková kapusta

  • 1 hrnek ječmene, uvařeného
  • 450 g růžičkové kapusty, nakrájené na čtvrtky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 hrnky červených hroznů bez semínek, nakrájených na poloviny
  • 150 g rukoly
  • 90 g parmazánu, strouhaného

Jogurtový dresing

  • 1/2 hrnku řeckého bílého jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře

Postup

1

Omyjte růžičkovou kapustu a nakrájejte je na čtvrtiny. Promíchejte je s olivovým olejem, solí a pepřem.

2

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem, nasypejte na něj kapustu a pečte přibližně 25 minut nebo dozlatova.

3

Na dresing smíchejte všechny ingredience v míse a lehce rozšlehejte.

4

Do misky vložte rukolu a přidejte pár lžic připraveného dresingu. Poté promíchejte společně s uvařeným ječmenem, růžičkovou kapustou, hrozny, strouhaným parmazánem a trochou olivového oleje navíc.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zakroucené listové tyčinky se dvěma druhy sýru a tymiánem do 30 minut

Fitness čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Video: Šťavnatá kuřecí křidélka v BBQ medové marinádě

Zapečené rajčatové gnocchi se slaninou a mozzarellou

Pikantní hermelín pečený s bylinkami a meruňkovým džemem

Cheesecake s brusnicovým coulis

Krémový cheesecake s čokoládovou krustou, karamelem a smetanou

Hovězí enchiladas s avokádem a salsou

Lemony lemonies

Geniální párty drink – melounové želé panáky

Narozeninová Pavlova

Křupavé cukety zapečené s parmezánem