Křupavé cukety zapečené s parmezánem

Tohle musíte vyzkoušet. Cukety jsou až k neuvěření dobré, stojí jen pár korun a je to krásná, zdravá svačinka nebo jen chuťovka pro radost. :)

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 středně velké cukety
  • olivový olej
  • 1 lžička směsi koření na zeleninu (nejlépe italská směs)
  • 1 až 2 lžíce másla
  • 3/4 hrnečku strouhaného parmazánu

Postup

1

Předehřejte si gril v troubě. Plech potřete olivovým olejem.

2

Omyjte cukety a otřete papírovým ubrouskem do sucha. Odkrojte horní a dolní konce, podélně překrojte na proužky. Odstraňte prostřední část se semínky a proužky cukety nakrájejte na 3 cm dlouhé kousky.

3

Položte kousky cukety na plech slupkou dolů. Lehce potřete olivovým olejem. Posypte kořením. Vložte do trouby a pečte. Mezitím rozpusťte máslo.

4

Cukety pečte, dokud nebudou kousky trochu měkké, když do nich bodnete vidličkou (asi 4 až 6 minut). Vyndejte cukety z trouby a potřete je máslem. Posypte je parmazánem.

5

Vložte zpět do trouby a pečte, dokud nebude sýr rozpuštěný. Servírujte teplé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Šípkový sirup

Ořechy

Pařížský dort

Lívance z kokosové mouky

Masové kuličky s mozzarellou

Grilované broskve s levandulí a mátou

Domácí borůvkový cheesecake

Čočková sekaná se žampiony a tempehem

Nízkosacharidová kuřecí prsa s mrkví a květákovou rýží – porce jen 310 kcal

Zeleninový boršč

Polpette casalinghe al sugo

Voňavá polévka z červené čočky