fbpx

Chřest s vejcem a parmezánem

Chřest s vejcem a parmezánem

Ingredience na 1 porce

  • 150 g zeleného chřestu
  • 1 vejce
  • parmezán
  • sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Z balíčku chřestu vyberete stonky o shodném průměru cca 1 cm.
Odkrojíte zdřevnatělé konce (cca 2 cm) a spodní třetinu stonku oloupete (pokud je chřest čerstvý, loupat nemusíte).

2

Takto upravený chřest položíte na pařáček do kastrolu s vodou a vaříte v páře pod pokličkou 12 minut.

3

Mezitím si připravíte ztracené vejce nebo vajíčko naměkko.

4

Chřest slijete, necháte okapat a hned servírujete na talíř - na chřest položíte tenký plátek másla, přidáte ztracené vejce (jehož tekutý žloutek se s máslem spojí v chutnou omáčku) a dle chuti posypete solí, parmezánem a případně pažitkou.

Poznámka

Takto upravený chřest může být předkrmem nebo též lehkou večeří, záleží na velikosti hladu...:). Varianta s bílým chřestem: pokud použijete chřest bílý, oloupete všechny stonky až k hlavičce.

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře