Chřest s vejcem a parmezánem

minimalistická kuchařka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g zeleného chřestu
  • 1 vejce
  • parmezán
  • sůl

Postup

1

Z balíčku chřestu vyberete stonky o shodném průměru cca 1 cm.
Odkrojíte zdřevnatělé konce (cca 2 cm) a spodní třetinu stonku oloupete (pokud je chřest čerstvý, loupat nemusíte).

2

Takto upravený chřest položíte na pařáček do kastrolu s vodou a vaříte v páře pod pokličkou 12 minut.

3

Mezitím si připravíte ztracené vejce nebo vajíčko naměkko.

4

Chřest slijete, necháte okapat a hned servírujete na talíř - na chřest položíte tenký plátek másla, přidáte ztracené vejce (jehož tekutý žloutek se s máslem spojí v chutnou omáčku) a dle chuti posypete solí, parmezánem a případně pažitkou.

Poznámka

Takto upravený chřest může být předkrmem nebo též lehkou večeří, záleží na velikosti hladu…:). Varianta s bílým chřestem: pokud použijete chřest bílý, oloupete všechny stonky až k hlavičce.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Slaný koláč se smetanovým špenátem a vajíčkem bez přípravy těsta

Podzimně laděné brownies s dýňovým pyré a oříšky

Vařený losos

Čokoládový koláč s křupavou krustou a jahodami

Bánánovo ovesné lívance

Video: Zdravé nepečené ovesné řezy s arašídovým máslem a čokoládou

Palačinkový red velvet dort s kokosovým krémem

Červené kedlubnové zelí

Ricottové knedlíčky s pažitkou a teplým špenátovým salá

Brownies z červené řepy

Video: Nepečený jahodový dort s pěnou z bílé čokolády

Nepečené jahodové řezy se sušenkovou krustou a šlehačkou